Cocker spanielen ble borte for matmor Kristin Olsen da de to var ute på tur fredag 25. mars. Siden den gang har Olsen lett hvileløst etter sin kjære hund, og også mange andre har bistått i leitingen.

Onsdag - fem dager senere - ble Fie funnet. Til Folkebladet sier Olsen at hun må sende en stor takk til John-Geir Brandsegg for det lykkelige utfallet.

– Han hørte gjøing, og siden han hadde fått med seg at Fie var savnet tok han med en gang kontakt med meg, forteller Olsen.

SAVNET: Fie ble funnet i en fjellsprekk onsdag. Foto: Privat

Olsen, som allerede var ute og lette etter Fie da hun fikk telefonen fra Brandsegg onsdag, satte sporenstreks kurs mot området bjeffingen kom fra – et nokså bratt område litt unna Elverumskrysset i Bardu. Med seg hadde hun ettersøkshunden Dexter, som etter hvert markerte funn. Og der – nede i en drøyt to meter djup bergsprekk – ble Fie funnet.

Ned i sprekka med tau rundt livet

– Jeg fikk passelig panikk, for det er ganske bratt og den sprekken er djup, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle få henne opp.

Her igjen takker Olsen Brandsegg, som etter hvert kom til stedet med et solid tau. Med tauet festet rundt livet, og mens hun ble holdt i beina for ikke å falle ned, kavet Olsen seg ned i den trange og djupe bergsprekken. Til Folkebladet påpeker hun at det ikke var en lett oppgave å få til, men at det heldigvis lyktes til slutt å få Fie opp.

– Hun er blitt så tynn, og det er omtrent bare halve hunden igjen av henne, men bortsett fra det er hun i fin form. Hun logrer, og ser helt fin ut. Likevel tror jeg det blir en tur til veterinæren, sier Olsen.

I tillegg til at hun er blitt veldig tynn, har de fem dagene i bergsprekken ført at Fie lukter vondt. Når Folkebladet prater med Olsen er hun faktisk i gang med å gi hunden en skikkelig rundvask, og selv etter to runder med sjamponering sitter lukta igjen.

Stor takknemlighet

Fie ble funnet ikke langt unna der hun ble borte, men har altså ikke blitt funnet før nå på grunn av den dype sprekken. Dermed har både Olsen, og sikkert flere andre som har vært ute på leting, vært nokså nær uten å vite det sjøl.

– Heldigvis – når det ble som det ble – har hun ligget ganske skjermet nedi der. Natt til lørdag var det jo nesten snøstorm ute, påpeker Olsen.

Nå har hun et stort ønske om å få takke alle som har bistått og hjulpet henne disse vanskelige dagene mens Fie har vært savnet - private, Norsk Folkehjelp på Finnsnes som har lånt henne drone med varmesøkende kamera, politiet og til og med folk som har sendt helikopter opp i lufta for å søke etter Fie. Olsen forteller om et enormt engasjement.

– Jeg er veldig takknemlig! Jeg har jo ikke klart å svare alle på Facebook, og når noen har ringt meg opp i dette har jeg sikkert svart som en pitbull terrier, men det er bare fordi jeg ikke har hatt tid og fordi jeg har vært veldig fortvilet. Jeg er egentlig en veldig positiv person, ler Olsen.

Da Fie ble borte hadde hun ikke bånd på seg. Det sverger Olsen på at ikke kommer til å skje igjen.

– Jeg kommer aldri til å ha henne løs igjen.