For skal vi tro meteorologene kan det bli temmelig vått allerede på søndag etter en usedvanlig varm lørdag. Og til uka synker temperaturene i Troms.

Send inn ditt sommerbilde på epost - eller på MMS med kodeord FB BILDE til 2399

Bildespesial: Se lesernes sommerbilder

Mens sola varmer i sommerlige Midt-Troms lørdag med temperaturer i skyggen på godt over 20 grader, ventes det skyer med lyn og torden på søndag. Et sjelden værfenomen i nord, ifølge Vervarslinga for Nord-Norge. Og det fikk man en liten forsmak på lørdag ettermiddag da et tordenvær raste over midtfylket.

Lyn og torden

- Det blir en intens skyoppbygging i varmen, så søndag dundrer det bokstavlig talt løs, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarslinga for Nord-Norge til avisa Nordlys.

Se lokalvarselet her - alltid oppdatert

Så da kan det være all grunn til å trekke ut stikkontakten til elektriske innretninger du er redd for på søndag.

Kjøligere igjen

Og selv om det blir varmt på søndag også, så vil ikke varmen vare. For allerede på mandag skal temperaturene falle til et nivå nordlendingene kanskje er mer vant til.

- Temperaturene synker til under ti grader, og varslet er ganske entydig på at det blir slik hele uka, sier Robertsen til Nordlys.

Han sier imidlertid at langtidsvarslene for uka deretter tyder på at det kan bli noe bedre vær da, men så langt fram i tid er varslene usikre.

(Folkebladet.no)

Sommeridyll. Slik så det ut i Gryllefjord midt på dagen lørdag. Men sommervarmen blir kortvarig. Foto: Eirik Dahl