SALANGEN: Mye kan tyde på at politiet vil få nye arbeidsoppgaver i drapssaken der Marie Louise Bendiktsen ble drept i juli 1998.

- Ja, jeg har ikke helt oversikt over det nøyaktige antallet fordi tipsene kommer hit, til operasjonssentralen, til andre politidistrikt og andre ansatte. Men jeg vil anta at det totalt har kommet inn 15-16 tips, sier lensmannen.

- Vil du si at det har kommet inn viktige og  interessante tips?

- Som jeg sa i går er all informasjon i denne saken viktig for oss. Og vi behandler all informasjon seriøst ved grundige analyser. Vi må nå sette opp ei prioriteringsliste over tipsene. Det er klart at noe informasjon er mer interessant enn annen informasjon. Men vi har fått inn interessante tips å jobbe videre med, sier Rasmussen.

Tipsflommen i den snart 17 år gamle uløste drapssaken startet mandag etter at VG og Folkebladet publiserte fantomtegninger av en eller to mulige gjerningsmenn.

15. juli 1998 ble den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen funnet drept i brannruinene av sitt hjem på Sjøvegan.

Obduksjonen viste at hun ble drept med 15-20 knivstikk. Politiet mener drapet kan ha skjedd i tidsrommet fra mandag kveld den 13. juli til formiddagen tirsdag den 14. juli. Personene eller personen på fantomtegningene ble observert nært Bendiktsens hus i samme tidsrom. Siste kjente livstegn fra Bendiktsen var mandag kveld klokka 21.30 da hun ringte en nevø.

Saken har vært gjenopptatt flere ganger og er en av de mest ressurskrevende uløste drapssaker i Norge.

Lensmann Hans Roar Rasmussen i Salangen Foto: Morten Dokka