Torbjørn Eide, daglig leder Jangaard Export avdeling Røst, sier han aldri har opplevd maken da de åpnet buken på fisken og fant en hel plastflaske og to store krabber i magesekken.

– Det var veldig rart å se den flaska og ikke likt noe annet jeg har sett. Det var også spesielt å finne to store krabber i torsken. Kanskje dette er et tegn på at det også er for lite mat, men det er underlig. Nå må folk forstå hva de gjør, ta seg selv i nakken og slutte å kaste plast ute både på havet og ellers, sier Eide.

Senja

Han tviler ikke på at plast også er å finne i fisk utenfor Senja. Hans søster, Siv, fisker i dette området har også funnet plast i fisk.

– Hun fant et helt rømmebeger. Fisken vi finner her vandrer jo selvsagt så man skal ikke se bort i fra at også torsk utenfor Senja også har plast i seg, sier Eide.

Plast-fokuset er i dag sterkt og i flere medier kan en lese at folk engasjerer seg i miljøet og mot plastproblematikken. Det synes Eide er bra.

– Det blir mer og mer folk, og mer og mer plast. Alt en handler om det er mat eller leker så er den jo den pakket godt inn i plast. Jeg synes det er bra at det kommer mer fokus på dette, det er for mye plast i hverdagen, sier han.

Han oppfordrer flere til å plukke søppel, slik Røst Jeger og Fiskerforening nå har gjort i sitt område.

– Man blir litt trist når man ser all den plasten som finnes rundt omkring. Da er det godt å vite at noen tar den jobben å rydder opp i fjæra for eksempel som Røst Jeger og Fisk nå har gjort. Det burde flere gjøre, sier Eide.

Havner på utstilling?

Nå derimot havner plastflaska fra torsken i en annen manns eie — hvis de finner igjen flaska.

– Det var noen som spurte om de kunne få den, om den skal på utstilling eller ikke vet jeg ikke. Så nå må jeg finne ut hvor den ble av. Men panten, den skal jeg ha, ler Eide.

Etter Folkebladet var i kontakt med Eide kan han på Facebook bekrefte at flaska skifter eier.

I samme fisken fant de også to større krabber. Foto: Privat
Torbjørn Eide som er daglig leder på Jangaard Export i Røst, håper fokuset på plast hjelper på problematikken. Foto: Privat