BARDUFOSS: Det skjer mye på Rema-fronten i Midt-Troms for tiden. Både i Sørreisa og på Bardufoss overtar nye kjøpmenn, mens det jaktes på en ny kjøpmann på Sjøvegan.

I Sørreisa er det Fritz Isaksen som overtar roret. Isaksen er fra Botnhamn, men har bodd de 18 siste årene i Stavanger.

Heimlengsel

– Jeg var hjemme for få år siden, og da sto det en jente fra Senja og ventet på meg, ler Isaksen, og legger til at det kombinert med hjemlengsel gjorde at han nå er tilbake i Midt-Troms igjen.

– Jeg jobbet ti år i butikk i Stavanger, og de to siste årene som butikksjef for Lidl. Jeg har også åtte år i oljeindustrien, sier Isaksen om sin bakgrunn.

Tøff konkurranse

Isaksen overtar en dagligvarebutikk i skarp konkurranse med Coop og Spar i Sørreisa.

– Det er en spennende situasjon med en konkurrent med nyåpnet butikk rett i nærheten og en Sparbutikk enda nærmere. Det blir tøff konkurranse, men jeg tror at alle tre butikkene vinner på det. Jeg har i allefall tenkt å gjøre det best mulig. Jeg tror det er liv laga for alle tre. Det blir tøft, men det er gjennomførbart. Folk i Sørreisa er i allefall heldige som har et så godt tilbud i kommunen. Jeg sliter med å se at folk i Sørreisa ikke finner det de skal, men må dra til Finnsnes, sier Isaksen.

Samboerpar

På Bardufoss er det Vegar Gystad som overtar Rema-butikken. Gystad forlot jobben som kommunikasjonssjef i Hæren til fordel for kjøpmannsrollen. Han har gjennomgått Remas egen kjøpmannsopplæring og er klar til å overta butikken på Bardufoss 2. januar.

– Det kommer til å bli en periode på et par måneder der vi gradvis gjør endringer i butikken. Vi tok frukt og grønt tidligere, og nå skal vi ta brødavdelingen. Det gjør at vi må flytte på andre ting. Vi vil samle produktene tettere slik at det er lettere for kundene å finne fram og finne de gode tilbudene, sier Gystad.

Man skulle kanskje tro at det ikke er så mye man kan forandre i en dagligvarebutikk. Gystad er uenig.

– Det er mange ting man kan gjøre for å gjør det mer oversiktlig for kundene, sier han.