Statskog SF og Troms fylkeskommune gir til sammen 400.000 kroner i støtte til utvikling av regional næringsplan for Midt-Troms.

Ambisjonen er ifølge en pressemeling å styrke samspillet mellom byen og omlandet, og å fremme økonomisk vekst i hele regionen.

- Nytenkende

Kommunene i Midt-Troms har gått sammen for å utarbeide en felles regional del av næringsplanen.

Prosjektet er et av flere tiltak knyttet til byregionprogrammet Midt-Troms. Målsettingen med prosjektet er at alle kommunene i regionen skal vedta næringsplanen i løpet av våren 2018.

- Det er offensivt og nytenkende at kommunene i Midt-Troms søker samarbeid og felles strategisk retning i arbeidet med næringsutvikling. Potensialet i regionen er stort, sier fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap).

- Positivt

Arbeidet med næringsplanen vil pågå gjennom året, og prosjektet forutsetter tett dialog og samhandling mellom kommunene og næringsaktørene i regionen.

Basert på tidligere analyser vil temaområder som sjømat, forsvar og reiseliv/ utmarksnæringer være særlig sentrale i arbeidet.

- Det er positivt at kommunene i Midt-Troms i felleskap vil jobbe fram en regional næringsplan. Tydeliggjøring av kommunenes prioriteringer innen næring gir oss som grunneier en større forutsigbarhet i vår arealforvaltning, sier Kåre Rasmussen, regionsjef i Statskog, Troms.