TROMSØ: Jørn-Christian Skoglund, født og oppvokst i Solli på Senja, startet sin journalistkarriere som 18-åring i Folkebladet på Finnsnes.

- Det var med stor sorg vi på Folkebladet-huset mottok meldingen om Jørn-Christians død i formiddag. Alle visste jo at han var alvorlig syk, men det gikk så ufattelig fort fra sykdommen rammet til vi i dag fikk den uvirkelige beskjeden, sier sjefredaktør og adm. direktør Steinulf Henriksen i Folkebladet.

- Et forbilde

- I Folkebladet hadde vi gleden av å ha Jørn-Christian som kollega i 13 år. Han begynte i 1991 som frilanser, bare 18 år gammel. I 1993, som 20-åring, ble han fast ansatt som journalist. Han jobbet senere både som vaktsjef, redaksjonssjef og nyhetsredaktør i Folkebladet, før han i 2004 flyttet til Brønnøysund og jobben som sjefredaktør og administrerende direktør i Brønnnøysunds Avis, bare 30 år gammel.

– I Folkebladet utmerket han seg som et produktivt arbeidsjern av de sjeldne. Han hadde store ambisjoner, både på vegne av avisa og seg selv. Både som journalist og sjef hadde han klare mål, og satte all sin prestisje inn på å alltid levere kvalitet. Slik sett var han er forbilde for mange, sier Henriksen.

Digitalt

- Jeg hadde også gleden av å jobbe sammen med ham som redaktørkollega i Harstad Tidende Gruppen (HTG) fra 2004 og fram til han døde. Fra 2008 fikk han det overordnede ansvaret for HTGs digitale satsing, og året etter ble han også sjefredaktør i Mediehuset iTromsø. Han påtok seg mange oppgaver, og løste dem effektivt og målrettet. Han har en stor del av æren for at HTGs aviser, inkludert Folkebladet, har tatt viktige skritt inn i den digitale tidsalderen, sier Henriksen.

- Humor var et av Jørn-Christians kjennetegn, og den smittende latteren hans var aldri langt unna, selv i de mest hektiske øyeblikk i en krevende bransje. Fra avishuset på Finnsnes går våre tanker i dag til hans kone Anita, barna Andrine og Theo, foreldrene Tore og Helfrid, broren Per-Carsten og den øvrige familie. Vi savner Jørn-Christian dypt.

Sykdom

"Det er sorg i Mediehuset iTromsø i dag. Vår ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Jørn-Christian Skoglund, døde i dag, bare 41 år gammel", skriver iTromsø-redaktør Jonny Hansen i et minneord.

I slutten av november i 2009 overtok han jobben som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Bladet Tromsø, som han døpte om til Mediehuset iTromsø kort tid etter at han var tiltrådt.

"Det var i februar i år at nyheten om at Jørn-Christian Skoglund var angrepet av kreft slo ned som en bombe i mediehuset. Han hadde siden før jul trodd at han hadde en kraftig bihulebetennelse. Det viste seg at han var angrepet av en lumsk og aggressiv kreftsykdom. Han var imidlertid soleklar på at han skulle vinne den kampen han sto foran. Som pressemann reagerte han instinktivt og ga klart uttrykk for at han ønsket å være åpen om sykdommen. Ikke bare overfor oss i Mediehuset iTromsø, men også overfor alle våre lesere. Han etablerte en blogg hvor han skrev om sykdommen og de tankene han gjorde seg, alt med sikte på at han skulle vinne sitt livs kamp, bli frisk og fortsette med alt han hadde kjært – jobben og familien", skriver Jonny Hansen i et minneord hos iTromsø.

"Spredning"

"Slik gikk det ikke. Midtsommers fikk han beskjed om at kreften hadde spredt seg. Likevel sto han på og nektet å gi opp. 1. september bestemte han seg for å begynne å arbeide igjen. Vi kunne imidlertid alle konstatere at sykdommen hadde tappet ham for krefter. Og i dag måtte han kapitulere, bare 41 år gammel".

"Det er brutalt at en 41 år gammel mann må gi tapt for kreftsykdommen. Men det er dessverre virkelighet. Derfor går våre tanker i dag til hans familie. Til kona Anita, til barna Andrine og Theo, til foreldrene Tore og Helfrid og til broren Per-Carsten. Og til hans øvrige familie", skriver Hansen i minneordet.

(Folkebladet.no)

DEBATT: Her leder Jørn-Christian Skoglund (t.h.) et direktesendt debattprogram på Skarven foran siste valg. Foto: Trond Sandnes