1. april neste år slås formelt lensmannskontorene i Målselv, Bardu, Balsfjord, Salangen/Lavangen og Ibestad sammen til Midt-Troms lensmannsdistrikt. Men politiet vil sannsynligvis være til stede på dagens kontorer et godt stykke etter den tid. For regionlensmann Andreas Nilsen ser ikke for seg at politiet er inne i ny lokaler på Setermoen før om ett til to år. Kanskje enda lenger.

Omtaler Lenvik som prakteksempel - les saken her (for abonnenter)

– Til uka skal vi ha et møte med ordføreren i Bardu sammen med politimesteren. Det blir på en måte startskuddet for flytteprosessen. Men det vil ta lang tid før vi er inne i enten eksisterende lokaler eller i helt nye, sier Nilsen.

Uavklart

For tiden er det meste uavklart når det gjelder faktisk nedlegging av lensmannskontorene rundt omkring. Fordi man ikke vet når nye lokaler i Bardu kan tas i bruk.

– Mitt råutkast når det gjelder når vi kan flytte inn i lokaler i Bardu er ett til to år. Kanskje er vi inne i 2019. Inntil da vil Bardufoss være hovedsete i Midt-Troms. Men vi har plassbegrensninger her og det kan bety at vi får en delt løsning mellom Bardufoss og Setermoen i en periode når det gjelder å plassere folk. Vi vet ikke helt. Vi vil gå noen runder både internt og eksternt før vi har en løsning på det, sier Nilsen.

Kritiserer politiberedskapen - les saken her.

Salangen 1. april

Blant annet er det fortsatt usikkert om når Salangen lensmannskontor legges ned. Men Nilsen ser at 1. april neste år, når Midt-Troms lensmannsdistrikt etableres, kan være en gunstig dato for å stenge kontoret i Salangen.

– 1. april kan være en naturlig dato å diskutere Salangen-kontorets videre skjebne, sier Nilsen.

Men før den tid kan kontoret bli stengt for publikum og fungere bare som arbeidssted.

– Vi vil etter hvert få lav bemanning i Salangen, og spørsmålet blir hvor lenge vi kan klare å løse de oppgavene vi skal. Derfor kan det hende vi stenger kontoret for publikum og at kontoret bare blir et arbeidssted, sier Nilsen.

Det var i mars i år det ble bestemt at Målselv, Bardu, Balsfjord, Salangen/Lavangen og Ibestad skulle slå seg sammen.