Lenvik kommune har fått inn seks søknader fra personer som ønsker å ta over rektorjobben ved Finnsnes ungdomsskole.

  • Bjørn Abrahamsen (44), rektor – Gildeskål

  • Elin Nicolaisen (51), avdelingsleder – Målselv

  • Marita Eidissen (40), skolefaglig rådgiver i Lenvik kommune – Lenvik

  • Geir Indahl (39), avdelingsleder/undervisningsinspektør – Lenvik

  • Cecilie Bye (40), adjunkt – Lenvik

  • Berit Nymo (54), rektor – Lenvik

– Spennende søkere

Kommunalsjef Rune Hoholm i Lenvik kommune er fornøyd med søkermassen.

– Jeg synes det er spennende søkere, og vi går videre med prosessen med tanke på tilsetting. Vi kommer nok ikke til å innkalle alle seks søkerne til intervju, men noen av dem, sier Hoholm.

Finnsnes ungdomsskole har i dag rundt 300 elever.

– Hvor viktig er det å rekruttere rette person til rektorstillinga på en så stor skole?

– Det er viktig uansett i de her jobbene både ved små og store skoler, men det er klart at det ved Finnsnes ungdomsskole er mange elever, lærere, andre ansatte og foreldre å forholde seg til. Da er det greit å få noen som kan håndtere dette her, understreker Hoholm.

Vedkommende som rekrutteres til stillinga, startet i jobben 1. august.

Til Ungarn

Det var tidligere i mai det ble kjent at Berit Gillebo hadde sagt opp sin stilling som rektor ved ungdomsskolen. Gillebo startet i jobben høsten 2012, da ved den gamle ungdomsskolen. Hun sa opp stillinga fordi hun sammen med familien skal flytte til Ungarn i fire år.

– Jeg kommer nok til å savne mange ting. Først og fremst vil jeg savne gode kolleger og de flotte ungdommene som jeg har hatt gleden av å bli kjent med. Og så er det et veldig godt rektornettverk i Lenvik. Vi arbeider sammen for Lenvik-skolen og samarbeider om utfordringer og prøver å finne så lik praksis som mulig. Også det store nettverket, hvor alle enhetslederene i kommunen møtes, er veldig lærerikt, sier Gillebo.