Nato-lagrene på Øvre Rossvoll står fortsatt tomme og forlatte. Foto: Jan-Erik Bergstad

I dag skriver vi oktober, og det er fortsatt like stille. 17. 000 kvadratmeter med bygninger står fortsatt og griner tomme og forlatte mot forbipasserende på Øvre Rossvoll. Det som for flere år siden nærmest ble lovet skulle bli Målselv nye store næringsmetropol har, tre år etter at de formelt ble kjøpt opp av Fauske-investoren Lennart Lysvoll, fortsatt ingen leietakere. Syv år etter at de ble lagt ut for salg står de der og nærmest råtner på rot.

Planer og rabalder

Siden lagrene ble lagt ut for salg for 15 millioner kroner i 2005 har det vært mange planer og mye rabalder rundt lagrene. Planene om en grisefarm, eller purke-ring på fagspråket, skapte voldsomme protester, underskriftskampanjer, trusler om rettssak og stor ståhei i nabolaget. Planene ble skrinlagt. Så dukket det plutselig opp noen russere som hadde planer om en hytte/ferdighusfabrikk i lagrene. Det falt også i fisk.

Øvre Rossvoll Eiendom ble dannet av lokale bedriftseiere og interessenter. Da var det planer om storfeproduksjon, potetlager, gruslager og en verksteddrift. Selskapet var imidlertid ikke villige til å betale de 15 millionene som Skifte Eiendom forlangte. Målselv kommune brukte forkjøpsretten og sto lenge i fare for å måtte betale store summer i morarenter fordi salget av bygningene og eiendommen dro ut i tid.

Solgt

Så, i september 2009, over et år etter at Lysvoll Eiendom i Fauske kom på banen, og fire år etter at lagrene ble lagt ut for salg, la eiendomsselskapet takstsummen på bordet. Også de hadde store planer for eiendommen.

– Vi har dessverre ikke kommet fram til noen løsning ennå. Den interessenten vi har kontakt med hadde satt en frist for sin egen del til i september for en avgjørelse, men fortsatt har ingenting skjedd, sier Lennart Lysvoll til Folkebladet i dag.

Lysvoll sier de gjør hva de kan, hver dag, for å finne en løsning for lagrene.

– Vi holder fortsatt fast på at vi vil ha den beste løsningen for eiendommen, og det er at en stor interessent overtar alt. Men det sier seg selv at det er vanskelig, og det har nok blitt vanskeligere enn det vi trodde, sier Lysvoll.

Les mer i dagens papirutgave av Folkebladet.