SØRREISA: De rundt 60 elevene som gikk ut av Sørreisa sentralskole i år avsluttet skoleåret med en god gjerning. I stedet for å bruke overskuddet fra en klassetur – vel 23.000 kroner – på seg selv, valgte elevene å gi pengene til et godt formål.

- Vi hadde flere gode forslag om hvem pengene skulle gå til, men det var Kreftforeningen som fikk flertallet av stemmene da vi hadde avstemming i form av håndsopprekking. Forslaget med nest flest stemmer var barneavdelingen ved UNN. Dermed ble det bestemt at vi kunne slå to fluer i en smekk, og gi pengene til barnekreftavdelingen ved UNN, forteller de to elevrådsrepresentantene ved Sørreisa sentralskole Malin Gulbrandsen og Malin Jenssen til Folkebladet.

God planlegging

Klasse 10A og 10B, som gikk ut av sentralskolen i fjor, valgte nabolandet Sverige som reisemål for sin klassetur. Nærmere bestemt gikk turen til Kiruna med buss og videre til Stockholm med tog. I løpet av fem dager i den svenske hovedstaden fikk ungdommene oppleve blant annet Gröna Lund, museer og shopping.

- Hvordan klarte dere å sitte igjen med så mye penger etter klasseturen?

- Vi hadde samlet inn en god del penger da foreldrene våre hadde planlagt veldig godt hva vi trengte penger til og om lag hvor mye vi trengte. Reiser tur-retur ble betalt, samt alle måltidene våre i Stockholm. Så takket være god planlegging og flere innsamlinger satt vi igjen med mer enn 23.000 kroner, smiler Gulbrandsen og Jenssen.

Viktigere å gi

- Vurderte dere å bruke pengene på dere selv?

Det var så klart noen av elevene som hadde lyst til at pengene skulle bli fordelt likt mellom oss, men da ideen om å gi det til et godt formål kom opp, mente flertallet at det var viktigere å gi pengene til noen som trenger det i stedet for å vøre egoistiske og bruke det på oss selv, sier de to jentene.