I en kort pressemelding mandag ettermiddag, opplyser politiets kommunikasjonsstab at den 26 år gamle mannen nå er avhørt.

Politiadvokat Lisa-Mari Ellingsen, som er oppnevnt som pressekontakt i saken, sier til iTromsø at hun ikke rekker å svare på henvendelser fra pressen mandag.

Kommunikasjonsstaben skriver i pressemeldingen at politiet ikke har anledning til å kommentere eller gi mer informasjon i saken før tirsdag.

Tidligere mandag var det uavklart om et avhør ville la seg gjøre, grunnet mannens helsetilstand.

26-åringens forsvarer, advokat Ken Olav Warth, sa mandag formiddag at den siktede får legeoppfølging ved Åsgård, der han nå sitter i varetekt inntil videre.

Mannen ble søndag varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon. Han har fått brev- og besøksforbud. Han er også fratatt tilgangen til aviser og andre medier.

– Det er veldig viktig å få avklart den psykiske helsetilstanden, før man kan avgjøre om han er klar til å gi en forklaring, sa Warth tidligere på dagen.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Warth mandag ettermiddag, men han har så langt ikke svart på avisens henvendelser.

Det var fredag kveld i forrige uke at den siktedes 62 år gamle far ble funnet hardt skadd utenfor boligen på Sør-Tromsøya. 26-åringen ble pågrepet på stedet, uten dramatikk.

Politiet har tatt beslag i en kniv, som antas å være benyttet under voldshendelsen.

Naboer har opplyst til iTromsø at de hørte høylytt krangling og roping fra adressen i forkant.

Ifølge politiet var det flere vitner til hendelsen.