De siste ukene har iTromsø fulgt styret i Helse Nord tett, og blant annet prøvd å få svar fra styreleder Renate Larsen angående oppsigelsen til Helse Nord-direktør, Cecilie Daae.

Ettersom det ikke kom tydelige svar, resulterte dette i at iTromsø mandag 7. november, skrev om dialogen – eller fraværet av den, på lederplass.

Da iTromsø igjen tok kontakt med Larsen tirsdag, svarte hun at hun vanligvis prøver å være så tilgjengelig for journalister som mulig.

– Jeg beklager at jeg ikke klarte å få det til på torsdag i forrige uke, sier hun på telefon til iTromsø.

Fullt fokus

Larsen er tydelig på at hun er klar til å fortsette i rollen som styreleder, og har blikket rettet fremover sammen med resten av styret i Helse Nord.

– Jeg kommer til å ha fullt fokus både på ansettelsesprosessen og den krevende omstillingen som vi står midt i, sier hun.

Hun ser fram til ansettelsen av ny administrerende direktør, og håper styret kan få gleden av å jobbe med en person som kan være med å snu skuta for helseforetaket.

– Vi er godt i gang med å søke etter ny kandidat til stillingen som administrerende direktør, og jeg håper virkelig at vi får inn den beste kandidaten. Vi er avhengige av å finne noen som virkelig brenner for det nordnorske helsevesenet, sier hun og legger til:

– Det er den viktigste lederjobben i nord, og kjempespennende for den rette kandidaten.

– Rett for både henne og oss

Larsen kunne forrige uke ikke svare på hva som skjedde i forkant av administrerende direktørs oppsigelse, og om styret i Helse Nord sparket Daae, ettersom hun fikk sluttavtale i henhold til ansettelsesavtalen.

I arbeidsavtalen fremkom det nemlig at administrerende direktør ikke hadde rett på sluttpakke, dersom hun selv tok initiativ til oppsigelsen. Larsen sier det var en felles beslutning mellom partene som førte til at direktøren gikk av.

– Jeg har vært tett på Cecilie, og vi ble enige i styret. Det var rett for både henne og oss, og så står Cecilie selv fritt til å begrunne sin side av saken med egen helsesituasjon, sier styrelederen.