Universitetssykehuset Nord-Norge har rundt 6.000 ansatte fordelt på ni klinikker i Tromsø, Harstad, Narvik. I dag har iTromsø tatt kontakt med alle ni klinikksjefene i UNNs ledergruppe for å høre hvordan lederfallet påvirker arbeidsroen.

– NEGATIVT Klinikksjef Gry Andreassen.

– Det går tid og energi bort på å sette seg inn i disse sakene og diskutere dem, men vi står på og jobber hardt for å ivareta pasientene våre, sier hun.

– Skittent maktspill

Rolv-Ole Lindsetmo, klinikksjef ved kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken, sier at arbeidet på gulvet går sin vante gang, men at det stormer i høyden.

– Mange jeg har snakket med i dag opplever det som nå skjer som et skittent maktspill på toppen, og det er nok mange som nå tenker at de ikke vil prøve seg som ledere. Å rekruttere folk til ledelsesoppdrag i UNN-systemet blir ikke noe lettere i tida fremover, sier Lindsetmo, og legger til:

– Selv om dette er på et ledernivå som er høyt oppe, mistenker man at det er noen prosesser her som ikke er helt gode.

– Må legge dette bak oss

Lindsetmo mener at UNN er preget av å ha mista tre toppledere på ei uke, og at den viktigste jobben fremover blir å legge uroen bak seg og se fremover.

– UNNs oppdrag kommer fra Helse Nord og gjelder uavhengig av hvem som er direktør. Nå må vi i ledergruppa gjøre vårt beste for at vi ikke mister styringsevnen, sier han.

– Haster det med å få på plass en ny direktør?

– Ja, det kan ikke dra ut for lenge. Det er viktig å få på plass en ny direktør som kan få bedret samarbeidet, både internt ved UNN og med Helse Nord, sier han.