FINNSNES: Det er blant annet NRK som melder nyheten om at økonomien til Troms fylkestrafikk har forverret seg de siste månedene.

Ferske tall fra kvartalsrapporten viser også at 2014 vil kunne føres på lista over underskuddsår for kollektivtrafikken i Troms.

Ifølge NRK har ikke selskapet heller noen klare planer for hvordan de skal klare å snu flisa.

- Vi er ikke fornøyde med at vi ser ut ut til å gå med underskudd i år med seks og en halv millioner kroner, forteller fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo.

- Ikke tilfreds

Videre understreker han at underskuddet kommer til tross for at de fikk videreført midler fra i fjor til i år.

Selskapet skulle etter planene levere et overskudd på gode fem millioner kroner. Det klarer de ikke nå, ifølge NRK.

Fylkesråden etterlyser derfor ei forklaring på hvorfor selskapet ikke klarer å fortsette den gode utviklingen de så tendenser til gjennom første kvartal.

- Man må vise til tiltak som peker i riktig retning, forteller han overfor NRK og presiserer:

- Det er det som er fylkestingets bestilling og jeg er overhodet ikke tilfreds med den situasjonen som fremkommer i denne kvartalsrapporten.

- Beklager

Styreleder for Troms fylkestrafikk Toini Løvseth skjønner at fylkesråden er frustrert. Hun forteller likeså at styret jobber med å få økonomien i balanse.

- Jeg beklager at dette er blitt sendt over til fylkesråden, sier hun og presiserer at den største årsaken til underskuddet er svikt i billettinntektene.

(Folkebladet.no)

Toini Løvseth, styreleder i Troms fylkestrafikk beklager underskuddet og presiserer at det jobbes med å få økonomien i balanse. Foto: Marco Bjørklund