Innstillinga fra Stortingets kommunalkomité er klar, antallet kommuner skal kuttes fra 428 til 354. Ti kommuner skal sammenslås med tvang, hvorav Berg og Torsken er to av disse.

Folkebladet-TV: Se direkte fra stortingsmøtet torsdag kl. 10

8. juni skal saken opp til endelig behandling i Stortinget. Berg-ordfører Roar Åge Jakobsen har ingen forventninger om at kommunalkomiteens innstilling ikke blir vedtatt.

– Det har man kunnet lese mange steder, blant annet i Folkebladet, at det er flertall for å bruke tvang mot de ti kommunene, sier Jakobsen.

– Er du spent på om det blir debatt?

– Nei, egentlig ikke. Nå streames det fra Stortinget, så det kan hende jeg følger med på denne hvis jeg får tid.

En dag som alle andre

– Hvordan blir det å gå på jobb 9. juni?

– Det tror jeg blir helt greit. Alle som jobber i administrasjonen og vi politikere er inneforstått med med hva som kommer til å skje, så det blir en dag som alle andre. Den eneste forskjellen er at vi da har et endelig vedtak, sier ordføreren.

Berg og Torsken har allerede begynt å jobbe sånn smått med interrimfellesnemnda for nye Senja kommune. Etter at sammenslåingsvedtaket fattes torsdag, regner Jakobsen at det blir full trykk på jobben denne nemnda skal gjøre.

– Arbeidet skal være ferdig 1. januar 2020, men det er nokså omfattende arbeid, understreker han.

– Historisk avgjørelse

Heller ikke ordfører i Tranøy kommune, Jan Fredrik Jenssen, forventer noen store overraskelser torsdag.

– Jeg tror nok det blir slik som komiteen har innstilt på – vi vet jo at flertallet er der. Det blir en historisk avgjørelse for hele Norge, sier Jenssen.

– Er dette en stor «snakkis» på kommunehuset?

– Nei, det er nesten ikke nevnt annet enn i bisetninger her på huset hos oss, sier ordføreren.