FINNFJORDBOTN: Planen er å etablere et regionalt hestesportssenter med to ridehaller, utendørsbaner og oppstallingsplass til 65 hester. Dette for å sikre ryttersporten i Midt-Troms et bredt og godt tilbud.

I ett år har Midt-Troms Hestesportklubb jobbet med de store planene.

– For at en slik satsning skal være bærekraftig, må det være av en såpass stor størrelse, sier prosjektleder i klubben, Sissel Haugslien.

Ennå er det imidlertid flere momenter som må på plass før planene kan realiseres. Viktigst akkurat nå er å få tomta til det planlagte hestesportssenteret i boks. Her har Midt-Troms Hestesportsklubb sett seg ut et område i Finnfjordbotn, rett bak vegvesenets trafikkstasjon.

– For et hestesportsenter av denne dimensjonen er plasseringa ideell. Vi må også etablere senteret der flest folk bor, og i Midt-Troms er det på Finnsnes, poengterer Haugslien.

Behandles politisk

Tomta i Finnfjordbotn er kommunal, og hestesportklubben har allerede inne en søknad om opsjon på denne.

– Etter det jeg har forstått skal søknaden behandles politisk 12. juni, sier Haugslien.

Anslaget er at det vil koste rundt 40 millioner kroner å bygge ut hestesportsenteret.

Spillemidler

– Hvordan skal dette finansieres?

– Dette vil være et spillemiddelberettiget anlegg. Hvordan dette slår ut har vi imidlertid ikke fått på plass ennå. Før vi har ei tomt å forholde oss til, går vi ikke videre med planene, påpeker Haugslien.

– Dersom alle brikker faller på plass, når håper dere at hestesportsenteret står klart?

– Julen 2015 — det er det vi har planlagt ut ifra. Vi ser kanskje at det er litt knapt med tid sånn sett, men utålmodighet er en dyd, smiler Haugslien.

(Folkebladet.no)