Striden om nedleggelsen startet i fjor da både Øvre Hamna og Berglia hage var vurdert nedlagt. I første omgang endte dette med at ingen av barnehagene ble nedlagt, og da kunne engstelige foreldre puste lettet ut.

Fikk et års pursterom

Det man da ikke var klar over var at pusterommet de fikk skulle vare bare et år. Nå råder igjen usikkerheten, og Øvre Hamna barna barnehage med 35 barnehageplasser ble vedtatt nedlagt 14. desember.

– Vi skjønner ingenting, for det er ingen logikk i dette. Hva er det disse politikerne holder på med egentlig? Hadde de ikke bestemt seg i fjor? spurte Ida Skøyen da samarbeidsutvalget sto fram i Folkebladet.

Helt galt beregningsgrunnlag

Samarbeidsutvalget har først nå fått innhentet kommunens tall for renoveringsbehovet for Berglia barnehage.

– En ting er nå at vi slet mye før vi endelig fikk dokumentene, men når de viser at barnehagen må renoveres for fem millioner kroner reagerer vi, dette er rett og slett feil, sier de tre i samarbeidsutvalget.

– I beregningene som er gjort har man altså kommet fram til at det vil koste fem millioner kroner å renovere Øvre Hamna barnehage.. Dette er et tall som vi mener er altfor høyt, og i vår klage som går til ordfører og kommunen om noen dager vil vi grunngi hva som er galt, og hvorfor, påpeker utvalget. Det vises også til at flere politikere i opposisjonen har sagt seg enig i at dette tallet er alt for høyt.

Ingen er informert

Samarbeidsutvalget påpeker også at ingen av foreldrene har fått informasjon fra Lenvik kommune om nedleggingsvedtaket, noe kommunen er pliktig å gi. Den informasjonen har alle det gjelder fått gjennom Folkebladet.

Dersom Øvre Hamna barnehage legges ned vil barna som har holdt til i Øvre Hamna flyttes til Skogen basebarnehage. Samarbeidsutvalget mener at dette blir helt galt for de foreldrene som valgte Øvre Hamna fordi det er en liten barnehage de mente var riktig for deres barn.