Nord-Norge

19.51 - Tromsø: UP melder at de har hatt et stort antall kontroller i området idag. 758 kjøretøy kontrollert. Det ble utferdiget 5 anmeldelser, 44 forelegg og 1 gebyr, melder Troms politidistrikt onsdag kveld.

Svalbard, 10.19: Sysselmannen på Svalbard vurderer å begrense scooterkjøring på sjøisen for å beskytte isbjørn og sel. Det er gjort observasjoner av mange dyr i Billefjorden, Tempelfjorden, Van Mijenfjorden og andre fjorder, forteller miljøvernsjef Morten Wedege. Det skriver NRK.

Tromsø, 09.23: Èn sjåfør ble bøtelagt for manglende bruk av bilbelte i Tromsø sentrum.

Bodø, 00.17: Politiet rykket ut etter å ha fått melding om høy musikk fra en leilighet i Bodø. Da de ikke fikk kontakt med beboer, lånte politiet en stige fra nabo og klatrer opp til leiligheten i tredje etasje. "Leiligheta var tom. Vi slo av musikken", skriver politiet i Nordland på Twitter.

Alta 23.39: Sist helg var Amazon-gründer og megamilliardær Jeff Bezos på besøk i Alta. – Jeg ble litt «starstruck». Det var veldig koselig at han kom hit. Men det var en helt vanlig familie på tur. De virket avslappet og det virket som de hadde det bra, sier Lisa Romsdal Kristensen på Jotka Fjellstue til NRK om besøket. Les mer her.

Norge

Notodden, 10.13: En mann er pågrepet etter at en kvinne (38) ble funnet død på Notodden mandag, melder Varden. Politiet fikk en melding om en død person klokken 14.00 mandag, og kvinnen ble senere funnet død i sin bopel på Notodden.

07.26: Om alle nordmenn stumper røyken, kan 95.000 personer unngå røykerelatert kreft de neste 30 årene, ifølge en ny nordisk studie. En gruppe nordiske forskere har for første gang sett på hvor mange krefttilfeller som kan forebygges de neste tre tiårene om flere kutter røyken, skriver Aftenposten. Resultatene ble nylig publisert i det vitenskapelige tidsskriftet European Journal of Cancer. (NTB)

05.37: Over 100 kommuner vil berøres av den største øvelsen i Norge siden den kalde krigen, skriver VG om NATOs kommende storøvelse i Norge. Omkring 35.000 soldater fra 30 nasjoner vil i lange perioder være svært synlige i store deler av Sørøst- og Midt-Norge når alliansen fra august til desember i år skal trene på å forsvare Norge. Les mer her.

05.18: Den varslede streiken hos Nettbuss er avblåst, melder NTB. YS Spekter og arbeidsgiverforeningen Spekter er enige i årets innledende forhandlinger om lønnstillegg, kompetansesatsing samt AFP og slitertillegg.

Malvik, 03.54: Tidligere på natta ble det observert en grønn lysrakett mellom Malvik og Frosta. Politiet i Trøndelag orienterte hovedredningssentralen (HRS) om observasjonen og undersøkte saken videre. Noen timer senere kom forklaringa på fenomenet. "Forsvaret holder øvelse i området Leksvik. HRS har vært i kontakt med Forsvaret og konkludert med at lyset kommer derifra", opplyser politiet i Trøndelag.

Ørje, 01.51: Politiet i Øst fikk melding fra tollstedet på Ørje om en bil som trolig prøvde  unndra seg kontroll. Politiet fikk imidlertid stanset bilen, og gjorde da funn av ulovlig mengde alkohol. Forholdet anmeldes.

Kongsberg, 01.34: To trailerer var involvert i en trafikkulykke ved E134 ved Kongsberg. "En trailer har veltet i veibanen og det ligger fisk strødd utover. Den andre traileren ligger ned i en hage. Veien er helt sperret på stedet", opplyste politiet i Søndre Buskerud om hendelsen. Senerer opplyses det om bakgrunnen for ulyka at begge trailerne hadde kommet kjørende i retning Kongsberg, men at "fiskebilen" hadde veltet. Ettersom den andre traileren ikke klarte å stoppe, valgte sjåføren å kjøre ut isteden for å kjøre inn i "fiskebilen". Les TV2s omtale av saken her.

Verden

Egypt, 06.08: En militærdomstol i Egypt har dømt 36 personer til døden for deres rolle i flere dødelige bombeangrep mot kirker. Minst 80 personer ble drept i angrepene, som rammet koptiske kirker i Kairo, Alexandria og Tanta i 2016 og 2017.

USA, 05.05: 23 organisasjoner har anmeldt Google og YouTube til amerikanske myndigheter for brudd på loven om reklame rettet mot barn, skriver NRK. Nettgiganten er klaget inn for amerikanske Federal Trade Commission (FTC) med en anmodning om å etterforske og bøtelegge Google og morselskapet Alphabet, som eier YouTube. Les mer her.

02.15: Ifølge Reutershar Eurocontrol sendt ut en advarsel til flyselskaper om å være forsiktige med å fly i luftrommet over den østlige delen av Middelhavet. En mulig opptrapping i luftangrep mot Syria de neste 72 timene er årsaken. det skriver VG.

01.14: Kontorene til Fox Networks i London og flere andre TV-selskaper har blitt ransaket etter mistanke om ulovlige kartellavtaler. – Kommisjonen er bekymret for at de involverte selskapene kan ha brutt EUs konkurranselov, som forbyr karteller og restriktive forretningsmodeller, opplyser kommisjonen. (NTB)