– Viken senter var nettopp tatt i bruk og vi trengte penger til all verdens ting. Her måtte man være kreativ og komme opp med gode ideer og det gjorde vi. Jeg husker ikke hvem som hadde denne glupe ideen, men et forslag om å få ungdomslagene i Bardu til å lage en forestilling sammensatt av det beste i deres lokale revyer, slo an. Så for ni år siden møttes UL Daggry, UL Freidig, UL Viking og UL Bardujord på Viken senter og den første revyen var et faktum. Og det har man fortsatt med hvert år siden, men i fjor flytta vi til Setertun for å få plass til alle som gjerne ville se revyen, forteller koordinator Ellen Spets fra Viken senter.

I dag tilfaller inntekten lagene.

Revyen åpna med at man kjørte en film hvor daglig leder på Viken senter, Jon Henrik Wien, ønsket velkommen.

Først Ellen Spets og så hele revygjengen gjorde det samme til en fullsatt sal og så var revyen i gang.

Første sketsj var to ”damer” som skulle ta bussen til et bonderomantisk treff, da det dukka opp en noe spesiell, lettkledd ”dame” som også skulle til samme arrangement. De to førstnevnte, som var Anton Heggås og Bjørn Haakseth, kunne til nød gå for damer med dyp røst, men da man hørte den dype og hese røsten til den lettkledde Alf Magne Jensen, kom det første skikkelige latterbrølet fra salen. Og da var lista lagt, fra da av hadde revygjengen taket på sitt publikum.

Fiber

Det er flere områder i Bardu som mangler fiber og både UL Daggry og UL Freidig hadde det med i sine revyer, så der fikk man først Solveig Myrlund Larsen som tok opp problemet med en noe omskrevet utgave av Ola Bremnes sin ”Har du fyr”, fulgt av Kjærlaug Walle som hadde Elvis sin ”Fever” som utgangspunkt. Sterke ønsker, stort behov, men ingen fiber.

Posten sluttet som kjent distribusjonen på lørdager og for at folk skulle få sine lørdagsaviser, hyra man inn selskapet ”Kjekkas”. Det var lenge siden Gunn Lysaker Fosshaug hadde hatt besøk, så da hun fikk beskjed om at det ville komme en kjekkas på lørdagene, pynta hun seg skikkelig og stod klar ved postkassa og venta og venta. Men det kom ingen, ingen kjekkas dukka opp. Og hvorfor? Jo, fordi Nye Troms hadde gjort om sin lørdagsavis til en fredagsavis. Hun overøste ikke avisa med komplimenter for den ideen, som hadde gitt henne en posttraumatisk lidelse.

Kommunesammenslåing har jo vært en aktuelt tema det siste året og det var selvsagt med. En gruppe godt voksne damer som begynte på skolen sammen i 1937, Bente Kroken, Ellen Jensen, Keth Bjørnasen, Lena Larsen, Ingrid Mæhre, Kjærlaug Walle, Kirsten Sørgård og Ingeborg Strømsmo kom sammen og sa sin hjertelige mening om hva de mente om noe slikt!

IS

Bjørnejakt kan til tider være et aktuelt tema og Morten Roan hadde funnet en superb løsning på det. Han kunne betro en annen jeger at IS hadde den perfekte teknologiske løsningen på det problemet, som han så demonstrerte. Han utstyrte ”sauene” Tor-Erling Moen og Ingeborg Strømmen med datastyrte sprengladninger og slapp dem løs i skogen. Når så bjørnen hadde spist dem, var det bare å trykke på en knapp, og så ”bang”, så hadde du felt en bjørn!

Bakstekjerringene Solveig Myrlund Hansen, Gyri Olsen, Tone Bjørnsen, Tone H. Sollid og Marianne Bjørnsen hadde en munter bakstersang med dans og demonstrerte også en ny måte å bruke kjevlet på!

Og det var en mengde andre artige innslag, noen sterkt lokale og andre mer vidtfavnende. Alle akkompagnert av Egil Nyhus og Tor Helge Simonsen på gitar, Morten Sørgård på trommer og Nanna Heggås på bass.

Publikum takka med langvarig applaus.

KjekkaS: Gunn Lysaker Fosshaug ventet forgjeves på at det skulle dukke opp en kjekkas ved postkassa hennes. Foto: Birger Caspersen
IS: Morten Roan forklarer Lars Mogård hvordan sauen (Tor-Erling Moen) utstyrt med IS bombe kan felle en bjørn. Foto: Birger Caspersen
Leder: Ellen Spets fra Viken senter var samordningsleder for revyen. Foto: Birger Caspersen