På et år økte de omsetninga fra 169 millioner kroner til 340 millioner kroner.

– Omsetningsøkning et resultat av en viss produksjonsøkning, men i all hovedsak kommer den av en voldsom prisøkning. Produksjonsøkninga vi har hatt kommer av at bedre utnyttelse av eksisterende konsesjoner. Drifta har gått greit, men vi har fremdeles forbedringspotensial. Vi jobber intern med ting å bli bedre på, uten at det skal skrives i avisa hva dette er, sier daglig leder Fredd Wilsgård.

Med veksten i oppdrettsnæringa, har også Wilsgård ekspandert.

– I 2017 har vi blitt over 100 ansatte. Det er aktiviteten på land som gjør at vi øker antall ansatte. På slakting og foredling nærmer oss 60 ansatte.

Drifta har gått greit, men vi har fremdeles forbedringspotensial

Lite lus

En av bidragsgiverne til de gode tallene, er lave lusetall og lite medikamentbruk.

– Lusetallene er avhengig av mange ting. Vi har jobba en del med forebyggende tiltak. Vi har eksempelvis brukt rognkjeks aktivt for tredje året på rad. Vi har også endra driftsformen slik at vi får en bedre struktur på lokalitetene, som bidrar til lavere lusetall. Dette er ikke noen quick fix, men et langsiktig arbeid med flere tiltak, sier Wilsgård.

Grønn drift

Wilsgård og Nor Seafood, som driftes sammen, har til sammen ti konsesjoner, hvor to av dem er grønne.

– De grønne konsesjone vil utvides til å bli fire i fremtida. På sikt kommer vi til å drive det meste på grønne vilkår. Med de grønne konsesjonene har vi en samfunnskontrakt, som forplikter oss til å drive grønnere enn vanlige konsesjoner.

Langsiktig omlegging

De grønne konsesjonene til Wilsgård er knytta til triploid laks, som er sterilisert fisk. Fisken steriliseres ved trykkbehandling av rogna. Første utsett av triploid fisk var i fjor sommer.

– Nå er vi i gang med sjette utsett av triploid laks, og vi ser god progresjon for hvert utsett. Triploid har vært mer komplisert og kompetansekrevende enn diploid laks. Vi har hatt en veldig god utvikling med sterk kompetanseøkning internt, og spesielt eksternt for rognprodusentene. Dette er langsiktig arbeid og fra rogn til ferdig slakta laks tar det fire år. Det vi gjør i år ser vi ikke resultat av før i 2021, sier Wilsgård.