Hovedentreprenøren NCC vil utsette overleveringen av nye Bardufoss videregående skole til en uke før skolestart. Årsaken er at entreprenøren vil bruke tre uker på å teste driftsfunksjonene, blant annet ventilasjonsanlegget, for å se at alt er i orden. Byggherren, Troms fylkeskommune, mener begrunnelsen NCC har benyttet ikke holder. De avventer sitt svar til et byggemøte i dag, men ifølge utbyggingssjef i Troms fylkeskommune, Jan Inge Hille, det blir ikke aktuelt å utsette skolestart.

Ikke aktuelt

– NCC ligger selvfølgelig etter timeplanen generelt sett. Entreprenøren oppgir forsinkelser som grunn for å utsette overleveringen som skal være 7. juli. De trenger tre uker til prøvekjøring, og så er det ferie innimellom. Men for oss er det ikke aktuelt å vente til en uke før skolestart. Da får NCC bruke ferien til testingen, sier Hille.

– Vi har bare sagt at vi har registrert at de vil ha utsettelse, men det blir ikke aktuelt å utsette skolestart. Vi skal ha et byggemøte i morgen (i dag, journ. anm.) og da håper jeg at vi får noen svar, sier Hille.

Får konsekvenser

– I Afrika lærer de å lese under et tre, er rektor Børre Krudtås lakoniske svar til nyheten om at overleveringen kan bli utsatt.

Han sier videre at skolen har vært forberedt på at det kunne bli utsettelser, og har en plan B.

– Vi så utfordringene for Senja videregående skole da de fikk nytt bygg, og vi vet at i store byggeprosjekter så er det ikke uvanlig med utsettelser. Det har vi tatt høyde for. Et utsettelse er selvsagt uheldig og det får en del konsekvenser for oss. Vi kommer ikke inn når vi skal og det får sannsynligvis også noen økonomiske konsekvenser for oss. Vi må drifte i et gammelt bygg og vi må forlenge en del avtaler på bredbånd, for eksempel. Vi har også rigget organisasjonen vår for ett bygg. Skal vi fortsatt være i det gamle bygget må vi leie inn noe arbeidskraft, sier han.

– Men i praksis er det ingen krise for oss. Vi vil fortsatt drive god skole i de gamle lokalene. Vi har bare løftet plan B litt og litt opp ettersom tiden har gått, sier Krudtå.