TROMSØ: Vinner av Gründercamp Framtidens Reiseliv ble konseptet EndGlass, virituelle briller som kan skape levende og realistiske hologrammer.4

Det melder Ungt Entreprenørskap i ei pressemelding onsdag.

– Vi ser for oss at turistene for eksempel havner midt i slaget på Stiklestad eller opplever bjørn på kloss hold, sier Håkon Toft.

Senja videregående

Gruppa var satt sammen av Ida Halsvik og Elisabeth Andersen fra Senja vgs skolested Finnfjordbotn, Esten Skullerud PhD stipendiat fra Universitetet i Nordland og Hilde Olaussen fra Universitet i Tromsø – Norges arktiske universitet campus Alta samt Håkon Toft, gründer innenfor film.

- Håkon kom på ideen med hologram, så kom innspillet fra Ida som gjorde at vi knakk koden. Da løsna alt. Supert samarbeid fra hele gruppa, sier Esten Skullerud og Hilde Olaussen.

Leverte oppgaven

Det er næringsminister Monica Mæland som leverte oppdraget til ungdommene.

- Vi må tørre å løfte blikket og se fremover. Jeg tror ungdommer har færre skylapper på enn vi som allerede jobber med og i næringslivet. De kommer ofte med friske og gode ideer og råd, sier næringsminister Monica Mæland.

- Det var mange spennende bidrag, og det var lite som skilte finalelagene. Vinneren viste hvordan man med teknologi kan gi enda større naturopplevelser innenfor reiselivet i framtiden, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.