Leder av kristeamet, Evy Nordby, beskriver det hele som en helt ufattelig situasjon. Kriseteamet ble aktivert mandag ettermiddag.

– De pårørende er naturlig nok veldig preget av det som har skjedd, og det er veldig viktig at de blir ivaretatt, sier Nordby til Folkebladet.

– Uvirkelig

Tirsdag ettermiddag hadde kriseteamet akkurat avsluttet et møte da Folkebladet fikk en prat med kriseteamslederen.

– Samtidig er det som skjer uvirkelig for oss også, det er ikke noe av dette som blir en rutine, påpeker hun.

– Vår oppgave er å ivareta alle de som er berørt.

Informasjonssjef i i Lenvik kommune, Arve Svestad, som også er en del av kommunens kriseledelse sammen med blant annet rådmannens stab, forteller om hektiske dager.

– Det har vært et stort trykk fra både folk og media, som ønsker informasjon om hva som har hendt, sier Svestad til Folkebladet.

– Det er en betryggelse at når kriser først oppstår, så har vi en god kompetanse for å håndtere de, fortsetter han, og legger til at kriseteamet legger ned en enorm innsats.

– Det er veldig profesjonelle og kompetente folk, og som har en veldig god leder i Evy, påpeker han.

– Kompetanse

Og Nordby er enig i at man i Lenvik er godt rustet når en krise oppstår.

– Kriseteamet har blitt bygget opp over mange år, og har både ressurser og kompetanse til å ivareta de involverte i denne situasjonen.

Kriseteamet knytter til seg nødvendig kompetanse alt etter hvilken hendelse det er de må håndtere.

– Vi har mange som vi kan samarbeide med, og vi har stor stabilitet i staben. I denne situasjonen og på dette tidspunktet er politiet en av de viktigste samarbeidspartnerne, og etter hvert kan det for eksempel være fastlege eller andre som kan være aktuell.

Nordby påpeker at kriseteamet er en akuttinstans, som aktiveres når en krise oppstår.

– Så er det andre instanser som overtar etter hvert. Det er vanskelig å si hvor lenge vi vil være involvert, det kommer an på hvilke behov som finnes.

Kontakt

Lederen i kriseteamet er imidlertid klar på at det kan være folk som har behov for å være i kontakt med kriseteamet, som ikke har vært det.

– Det kan være noen som vi ikke har nådd, og som har behov for å komme i kontakt med kriseteamet. Og da vil vi jo selvfølgelig at de tar kontakt. Da ringer de legevakta på 116 117, og så formidler de kontakt videre med oss, sier Nordby.