FINNSNES: Det opplyser leder i menighetsrådet i Lenvik menighet, Aslaug Lillian Bønå, som ikke kan gi så detaljerte opplysninger om saken da hun selv for tiden er bortreist på ferie.

– Det jeg kan fortelle om den nyansatte kirkevergen er at hun heter Eli Blomseth Helgesen og er fra Sørreisa, sier menighetsrådslederen, som selv har fungert som konstituert kirkeverge så lenge stillingen har stått ubesatt.

– Hva har Eli Blomseth Helgesen jobbet med tidligere?

– Hun er utdannet lærer og har jobbet i skoleverket. Den siste jobben hun hadde da vi ansatte henne var hvis jeg husker rett som lærer ved en ungdomsskole i Bardu. Men hun har tidligere også jobbet ved Sentralenskolen i Sørreisa.

Søkere

– Hvor mange søkere fikk dere til denne stillingen?

– Med de søkerne som fulgte med fra første runde var det til sammen 11 søkere.

– Hvorfor falt valget på denne søkeren?

– Eli Blomseth Helgesen har en utdannelse og en bakgrunn og andre kvaliteter som gjør at hun ble den som ble valgt ut blant søkerne.

Det var etter at tidligere kirkeverge Ingrid Karlsen valgte å slutte i stilling i vinter at stillingen måtte lyses ut på nytt. Ifølge menighetsrådslederen har fraværet av kirkeverge vært en belastning for de ansatte, da man har måttet gjøre oppgaver som lå under kirkevergen.

– Det er vel en lettelse å få denne stillingen besatt?

– Ja, det er jo en veldig viktig stilling, så vi ser fram til å få den nye kirkevergen på plass i jobben. Vi har merket godt at denne stillingen har vært ubesatt en tid.

Oppsigelsestid

– Når skjer det?

– Etter alt å dømme vil den nye kirkevergen være på plass i slutten av august. Hun har jo en oppsigelsestid fra sin tidligere arbeidsgiver å forholde seg til, og så er det jo ferie som skal avvikles. Men jeg regner med at hun vil være klar til sin nye jobb på tampen av august. Vi mener vi har valgt den rette, og ser fram til å jobbe sammen med Eli Blomseth Helgesen.

Eli Blomseth Helgsen fra Sørreisa er ansatt som ny kirkeverge i Lenvik. Foto: Privat