I forrige uke gikk Ottar-komiteen enstemmig inn for at Lenviks neste ordfører skal velges ved direkte ordfører-valg.

Tommy Sarnes (Ap), leder av Ottar-komiteen tror det er stor sannsynlighet for at Lenviks neste ordfører om halvannet år vil bli avgjort gjennom direktevalg.

Avgjøres til høsten

– Vi prøvde jo å innføre direktevalg i Lenvik allerede for fire år siden, men søknaden ble ikke gjort klar i tide. Ottar-komiteen går enstemmig inn for dette og jeg tror også de andre komiteene er positive til dette. Vi er villige til å prøve noe nytt, konstaterer Sarnes.

Egen sak

Direkte valg av ordfører vil bli egen sak i kommunestyremøtet. Ifølge Sarnes kan dette komme opp i første møte etter sommerferien, og ifølge ordfører Arne Bergland vil saka senest bli avgjort i oktober. Bergland på sin side er også positiv til at det innføres direkte valg av ordfører i Lenvik.

Bergland gir seg

– Jeg har lenge hatt det synspunktet om at direkte valg av ordfører vil være det mest demokratiske, sier Arne Bergland som nå bekrefter at han ikke er aktuell som ordførerkandidat i 2007.

– Jeg har gitt beskjed om at jeg går ut av kommunepolitikken etter inneværende valgperiode, sier Bergland.

Både Sarnes og Bergland tror engasjementet og valgoppslutninga vil øke dersom det innføres direkte valg av ordfører i Lenvik.

(folkebladet.no)