BARDUFOSS: Frps ordførerkandidat i Målselv, Bente Bjørnås, lanserer nå et forslag om å lage en elvesti med fast dekke langs Målselva.

Målet er å gjør Målselva mer tilgjengelig for folk flest.

– Målselva er en naturperle. Hva er vel mer vakkert enn å ferdes langs Målselvas bredder enten det er for å fiske laks eller for å nyte stillheten med koselig bål og grille pølser, spør Bjørnås.

Rekreasjon

Bjørnås mener en elvesti langs elva er virkelig rekreasjon.

– Det vet vi alle som ferdes langs Målselva veldig godt. Men det er ikke alle som har muligheten til å komme seg fram til elva. Dette ønsker Målselv Frp å gjøre noe med, sier Bjørnås.

Da tenker hun på tilgjengelighet også for funksjonshemmede i form av rasteplasser og parkering.

– Bedre tilgjengelighet gjør Målselva mer attraktiv. Det er viktig i et folkehelse og friluftsperspektiv. Derfor ønsker vi alle som har lyst skal få muligheten til å oppleve elva. Målselv Frp ønsker å jobbe for å lage en natursti langs elvebredden, sier Bjørnås.

Få med grunneiere

Et slik elvesti må nødvendigvis involvere mange grunneiere langs elva.

– Vi ønsker å få til et samarbeid med grunneierne. Derfor vil vi invitere dem med på denne tanken, og vi ønsker en tilbakemelding på om dette kan være mulig å få til, sier Bjørnås.

Bjørnås avviser at dette kun er et valgkamputspill. Frp ønsker virkelig å jobbe for å få dette til, sier hun.

– Men nå er jo elva lang. Det er et stort område og det er mange grunneiere involvert. Derfor ser vi ikke for oss at å lage en elvesti langs hele elva er mulig å få til. Men vi mener at det absolutt er mulig å få til langs deler av elva, sier Bjørnås.

Nøkkelen er grunneierne.

– Vi ønsker med dette utspillet å få grunneierne på banen, og få til kontakt og et møte med de grunneierne som ønsker å få dette til. Vi tror at dette er noe som er mulig å få til, mener Bjørnås.