Etter dager med uformell kontakt møttes Jordbrukets forhandlingsutvalg i Landbruksdepartementet mandag morgen. Der skal staten ha sagt seg villig til å øke rammene med mellom 400 og 450 millioner kroner, ifølge Nationen.no.

Statens opprinnelige tilbud var på 1 milliard kroner, men en totalramme på noe over 1,4 milliarder kroner var ikke tilstrekkelig for Norsk Bonde- og Småbrukarlag som valgte å si nei til formelle forhandlinger med staten.

- Jeg har ikke fullmakt fra mine medlemmer til å forhandle fram større inntektsforskjeller mellom jordbruket og sammenligningsgruppen, sier Småbrukarlagets leder Ann Merete Furuberg.

I tillegg til rammens størrelse var partene uenige om hvordan beløpet skal dekkes inn. Mens Småbrukarlaget krevde brorparten finansiert over statsbudsjettet, la staten opp til at mer skulle hentes inn via økte priser.

Selv om Småbrukarlaget har brutt forhandlingene, vil deres medlemmer og uorganiserte bønder få akkurat det samme som Bondelaget forhandler fram for sine medlemmer.