OLA BREMNES ER en artist som kan formidle både de lyse og mørke sidenene i livet, men også alt det hverdagslige som befinner seg mellom disse to ytterpunktene. Det er kanskje dette som først og fremst preger måten han har satt sammen repertoar og tematikk i konserten som åpnet høstens turné i Kulturhuset på Finnsnes tirsdag kveld.

INSTRUMENTER Ola Bremnes trakter selv instrumentene gitar og munnspill.

ALVOR OG HUMOR

går hånd i hånd når den folkekjære artisten veksler mellom det lyse og lette og det mørke og ettertenksomme. Som sceneartist fremstår Ola Bremnes først og fremst som et ujålet hverdagsmenneske med visetekster som treffer hverdagsmenneskene i salen hjemme. Det er sikkert ikke tilfeldig at det er mest bra voksne mennesker som oppsøker konsertene hans. Mennesker som har levd såpass lenge at de selv har rukket å erfare hva livet har å by på av godt og ondt.

BREMNES ÅPNER BALLET med låten «Velkommen i hus», som er hentet fra hans hittil siste album «Molo». Låtteksten er støttet opp av en melodiøs komposisjon som veksler mellom det stillfarne og det storslagne. Låten «Bente sitt hus», som også er plukket fra hans nyeste album, har en (for oss) klar lokal profil, Da Bremnes her forteller om en hytte han har fått låne av en lokal person med fornavnet Bente. Bremnes vil verken røpe personens identitet eller hvor hytta som har inspirert ham til å skrive denne låten ligger. Hovedtemaet i «Bente sitt hus» er at tiden går, og at vi må følge med. Noe som igjen underbygges med et slag klokkeslagpreg i komposisjonens instrumentale sluttfase.

MOLO Ola Bremnes fremfører låten «Molo», som er tittelsporet på hans nyeste album.

TITTELSPORET «MOLO» ER

også en låt som umiddelbart fenger. Det åpner med en dyster og skjebnetung instrumentalrekke traktert av Bremnes´s trofaste og dyktige orkester. Låten er breddfull av symbolikk, og Bremnes skal ha ros for å ha klart å knytte mange av livets utfordringer og muligheter til en død konstruksjon som en molo er. Andre låter på kveldens og turneens repertoar som gir inntrykk er «Bror», «Såvidt begynt» og «Jordmorsang».

Folkebladet-TV: Turnéstart på Finnsnes

SOM UNG OG lovende låtskriver og artist var Finnsnes et av de aller første stedene Ola Bremnes opptrådte. Han har besøkt byen i Midt-Troms flere ganger, og har ifølge eget utsagn også skrevet flere låter under sine opphold på Finnsnes Hotell. At Bremnes også har et eget slagord om stedet der storstua for kultur er plassert gjør ham neppe mindre populær i dette området. Slagordet er «Finnsnes svikter aldri!», og da mener han nok hovedsakelig publikum. Men Bremnes har også vært involvert i ulike musikkprosjekt i vårt område der de yngste aktørene har kommet fra niende klassetrinn ved Finnsnes ungdomsskole.

OLA BREMNES ER den eneste artisten undertegnede har sett og hørt live som benytter sluttfasen i konserten til å ta seg god tid til å takke publikum for at de møtte opp, og som understreker at det har vært særdeles trivelig å tilbringe kvelden sammen med dem. Og som faktisk ser ut til å mene det han sier. Ikke så rart at publikum – i alt 190 av dem – ikke lar ham forlate scenen før de har klappet seg til minst to ekstranummer.