- Det er selvsagt vemodig å gå av nå, men samtidig er det ei tid for alt, sier den nå tidligere fylkesrådslederen Cecilie Myrseth til Folkebladet.

Til høsten skal hun på Stortinget og tenker det er klokt å gå av nå, for å slippe eventuelle dobbeltroller i den kommende valgkampen.

- Gleder meg

Den nye fylkesrådslederen i Troms, Willy Ørnebakk (Ap) gleder seg til å ta over for Myrseth.

- Det er en stor glede for meg å kunne presentere ett nytt fylkesråd, hvor vi viderefører det gode samarbeidet mellom AP, Sp, Venstre og Krf. Og så får vi inn to nye personer, som jeg vet vil bidra til å prege fylkesrådets politiske arbeid på en sterk og positiv måte. Det blir full gass fra første start og jeg gleder meg difinitivt, sier den nye fylkesrådslederen, Willy Ørnebakk (Ap) til Folkebladet.

Det er Sigrid Ina Simonsen (Ap) fra Harstad som tar over for Ørnebakks tidligere rolle som fylkesråd for næring, kultur og helse. Hunhar doktorgrad i fysikk og er leder av Harstad Arbeiderparti. Hun sitter i kommunestyret i Harstad, samt planutvalget og havnestyret. Hun er samboer og har to barn.

Ane Marthe Aasen (Krf) fra Tromsø blir fylkesråd for Plan og økonomi etter Gerd H. Kristiansen (Krf). Aasen er fra Tromsø og har mastergrad i statsvitenskap. Hun har tidligere vært fylkesvaraordfører i Troms i perioden 2003-2007, og har vært medlem av fylkestinget, kommunestyret i Tromsø og formannskapet i Tromsø. Hun har også sittet i styret til Universitetet i Tromsø. Aasen er forlovet og har ett barn.

Nytt fylkesråd

- Vi har gjort en del spissinger og skrevet litt om på den politiske plattformen, men det er de samme partiene som tidligere og hovedlinja står fast. Vi har i så måte klare tanker for veien videre, sier Ørnebakk.

I dag kl. 08.00 konstituerte det nye fylkesrådet seg, og vil bli presentert for fylkestinget senere på dagen.

Det nye fylkesrådet består av:

  • Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk, Ap

  • Fylkesråd for samferdsel og miljø, fylkesrådets nestleder: Ivar B. Prestbakmo, Sp

  • Fylkesråd for kultur og næring: Sigrid Ina Simonsen, Ap

  • Fylkesråd for utdanning: Roar Sollied, Venstre

  • Fylkesråd for plan og økonomi: Ane-Marthe Aasen, KrF

Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk vil presentere det nye fylkesrådets politiske plattform for fylkestinget senere i dag. I den sammenheng vil han også orientere om det videre arbeidet med regionreformen.

- Intenst

Myrseth mimrer imidlertid tilbake på de to årene som fylkesrådsleder og poengterer at det har vært en utrolig artig og spennende jobb å ha.

- For mitt fylkesråd har det viktigste nok vært å ha trua på å utgjøre forskjeller i Troms. Det har vært et godt fylkesråd med fine og dyktige folk, sier hun.

- Ble disse to årene som du hadde tenkt?

- Både ja og nei. Jeg visste på en måte ikke helt hva jeg gikk til. Det som imidlertid har imponert meg, er folkene jeg har jobbet så tett sammen med i fylkeskommunen, pluss alle jeg har møtt i ulike kommuner, på forskjellige arbeidsplasser og i organisasjoner og institusjoner, sier hun og legger til.

- Det har vært intenst, men et privilegium.

Fylkesrådet har det øverste ansvaret for fylkeskommunens virksomhet og administrasjon.

Nå eks-fylkesrådsleder Cecilie Myrseth mimrer tilbake på hennes to år i forsetet. Nå er hun klar for Stortinget. Nytt fylkesråd utnevnes i dag. Foto: Marius Fiskum