FINNSNES: Konneh startet i FIL som smågutte-spiller og gikk gradene helt opp til seniornivå og spill i 2. divisjon. Bortsett fra én sesong i FK Senja, har han vært FIL-spiller helt siden han kom til Norge.

Det som har skjedd i høst synes han rett og slett bare er trist og flaut.

- Det skrives så mye overalt. Det skjer så mye rart. Jeg synes hele situasjonen er trist, sier Konneh til Folkebladet.

Styrets forslag til mål og strategi for A-laget ble vedtatt på mandagens ekstraordinære årsmøte. Selv om strategien er vedtatt, ber han grupperingene om å komme sammen igjen og finne en løsning.

- Den ene gruppen som mener Finnsnes skal satse hardt må hente spillere utenfra. Jeg er helt enig med dem. Skal man være et topplag og skal man satse må man hente spillere utenfra. Jeg synes det er artig at FIL er et topplag i 2. divisjon.

Enig med begge

Samtidig er han også enig i den andre grupperingens meninger og argumenter.

- Jeg skjønner poenget deres og er veldig enig med dem også. Finnsnes er kanskje det mest inkluderende samfunnet i landet. Da jeg kom dit som småguttespiller ble jeg veldig godt tatt imot. Jeg kunne ikke språket engang, men det var ikke noe problem. Da vi var smågutte-spillere var det en drøm å se a-laget trene og å hilse på dem på gata. Det å gå på FIL-banen og se a-laget spille var en drøm. Det å få beskjed fra treneren om at i neste uke skal du få trene med a-laget, da fikk man ikke sove.

- Det er det Finnsnes-folket vil ha tilbake. De vil ha mer lokale gutter tilbake. Men jeg synes diskusjonen har gått alt for langt. Alle vil ha rett og synes det er deres måte som er best. Men det må gå an å kombinere begge deler.

Derfor ber han partene om å komme sammen og finne en mellomløsning. Selv om det for øyeblikket kan se vanskelig ut.

- Jeg ber bare alle Finnsnes-folket, trenere, styre, foreldre, alle sammen som er glade i FIL Fotball om å komme til enighet. Det er kvalitetsspillere som vil spille fotball og det er unge gutter som vil til FIL-banen. Folk må snakke sammen og bli enig. Det som skjer nå er rett og slett bare trist og flaut.

- Sterkere sammen

Han mener planene om å starte opp en ny klubb ikke er den beste løsningen.

- Man er mye sterkere sammen. Folk er forskjellige og noen må gi litt og noen må ta. Å begynne med en ny klubb synes jeg ikke gjør ting bedre. Jeg synes fortsatt det går an å finne en mellomløsning.

Selv har han holdt fotballformen vedlike etter at han la skoene på hylla i 2014. Og utelukker ikke et comeback på høyere nivå.

- Jeg har holdt meg i god form og det kan fort hende det blir comeback etter hvert. Jeg sier ikke nei til det.

Han ser i første omgang for seg et eventuelt comeback i 3. divisjon.

- Med litt mer trening og kamper kan jeg gå inn i 2. divisjon. Jeg spiller mye fotball fortsatt, så det er absolutt muligheter til det. Man savner jo fotball på høyere nivå. Store kamper, kamper som betyr noe, det savner jeg.