Det kommer fram i eiendomsoverdragelsene, som viser alle boligsalg i Tromsø.

Stortingspolitiker Cecilie Myrseth (Ap) har kjøpt seg inn i en seksjonert bolig i Petersborggata, bare en kort spasertur unna sentrum. I salgsannonsen blir boligen beskrevet som en «penthouseleilighet i plysjbyen» og hadde en prisantydning på 4.950.000 kroner.

Overdragelsene viser at Myrseth betalte 4,8 millioner kroner for sin seksjon. Det vil si 150.000 kroner under prisantydning.

BOLIGKJØPER: Cecilie Myrseth sier at hun forelsket seg i leiligheten. Foto: Svein Harald Lian

Myrseth forteller at hun ikke har vært på boligjakt, men at det var kjærlighet ved første blikk da hun kom over denne leiligheten.

– Det er ei skikkelig fin leilighet, som jeg forelsket meg helt i. Det er noe med de gamle, hvite husene i Petersborggata, sier Myrseth.

Og det er nettopp et gammelt hus hun flytter inn i. Boligen ble bygd i 1900 og ligger på ei hjørnetomt. På slutten av 80-tallet ble den delt opp i flere seksjoner.

– Det er ei leilighet med sjel. Jeg falt pladask for den. Jeg er litt usikker på nøyaktig hvor stor den er, for det er så mye skråtak her. Det er noen artige og finurlige løsninger, sier Myrseth.

Hun har fram til nå bodd i Workinnmarka, men har akkurat flyttet inn.

– Jeg har hatt hele familien her i helgen og de har hjulpet til, sier Myrseth.

Cecilie Myrseth er opprinnelig fra Lavangen.