BERGEN: – Det er en veldig fin pris å få, for den henger meget høyt og det var kjempeartig å være den som ble tatt ut. Jeg hadde ingen anelse om at jeg var med i vurderingsgruppa en gang, så det kom som en stor overraskelse. Ekstra hyggelig var det at min mor, Jorun Fredriksen, tok turen fra Sørreisa til Bergen for å kunne være til stede på overrekkelsen, sier Daniel Polle.

Trives

Han trives godt i Sjøforsvaret hvor han begynte som matros etter førstegangstjenesten. I dag er han løytnant og jobber som operasjonsoffiser på minerydderen KNM Rauma.

– Sjøforsvaret er en utrolig fin arbeidsplass, et fint miljø. I tillegg til jobben så får du reise omkring i verden, jeg har vært både i Storbritannia, Spania, Frankrike og i Østersjøen for å nevne noen. To ganger vi året deltar vi i Natos stående styrke i Østersjøen,.

Utvelgelse

Vernepliktig orlogskaptein Inge Steenslands pris er ment å anspore kadettene til å fremvise de samme kvalitative egenskaper som kadett Steensland la for dagen under andre verdenskrig, dyktighet som organisator og leder, pågangsmot og evne til å ta initiativ.

Prisen utdeles til den offiser fra Sjøforsvaret, som etter gjennomført treårig utdannelse ved Sjøkrigsskolen med to påfølgende pliktår, best har utmerket seg når det gjelder:

  • Lederegenskaper med spesiell vekt på målbevissthet, dømmekraft, ansvarlighet, lojalitet og mot.

  • Fremstå med troverdighet og profesjonalitet, og som et godt forbilde.

  • Demonstrere fleksibilitet, selvstendighet, kreativitet og initiativ i krevende situasjoner.

  • Bidra til andres utvikling som offiser og sette fokus på fellesskap og samhold.

For å få et best mulig utvelgelsesgrunnlag skal det både legges vekt på den perioden offiserene har gjennomført ved Sjøkrigsskolen, og den perioden hvor kandidatene har gjennomført sine 2 første pliktår ved avdeling etter endt utdannelse. Prisen deles bare ut dersom en verdig kandidat utpekes.

Årets pris gikk altså til løytnant Daniel Polle fra Sørreisa.

STOLT: En stolt prisvinner, løytnant Daniel Polle sammen med sin mor, Jorun Fredriksen. Foto: Magne Åhjem