Nå får kommunen kritikk i en revisjonsrapport som KomRev Nord har utført etter å ha gjennomgått innkjøp og anskaffelser i kommunen i årene 2014, 2015 og 2016.

Rapporten, som forelå før jul, viser at Bardu i fire av ni undersøkte saker ikke overholdt konkurransekravene, skriver avisa Nye Troms.

- Uten konkurranse

Konkret er det snakk om disse innkjøpene som ble gjennomført uten noen form for konkurranse:

  • Kjøp av prosjekteringstjenester for Bekkebo avlastningssenter

  • Kjøp av konsulenttjenester fra Innkjøpsservice Advokatfirma AS

  • Kjøp av medisinsk forbruksmateriell

  • Kjøp av IT-varer og -tjenester.

Kommunen kjøpte for eksempel medisinsk forbruksmateriell fra Maskegruppen AS for kroner 2,9 millioner i perioden, fra Apotek 1 i Bardu for tilsammen kroner 1,3 millioner og fra Helseservice Engros AS for kroner 800.000.

KomRev Nord fant videre brudd på innkjøpsbestemmelsene i prosjektet som handlet om den nye barnehagen, ved rammeavtalen og innleie av gravemaskiner og ved kjøp av helse- og omsorgstjenester fra Bo og Bistand AS.

- Beklager

Rådmann Håvard Gangsås skriver i en kommentar til KomRev Nord at Bardu kommune har en klar intensjon om å følge regelverket. Selv hadde Gangsås ikke tiltrådt stillingen som rådmann i den perioden sakene stammer fra, men han beklager på det sterkeste at regelverket ikke har blitt fulgt.

Nye Troms skriver at rapporten nå skal behandles av kommunestyret.