I fjor skrev Folkebladet om storsatsingen til Berg Fiskeriselskap i Senjahopen. Totalt skulle det brukes 45 millioner kroner på fire nye båter. 44 fot lange MS «Laila» var først ut og kom ved årsskiftet.

– «Laila» hadde vi i drift i vinter. Den har fungert utmerket og er en veldig bra båt, både teknisk og i sjøen, forteller daglig leder Johan Arild Hansen.

– Gode fasiliteter

De siste par ukene har bedriften mottatt ytterligere to splitter nye båter, begge på 36 fot.

– I forrige uke hentet vi MS «Johan-H», og MS «Reiert» kom for omtrent halvannen uke siden, sier Hansen, som er godt fornøyd med de nye båtene.

– Nå har vi fått meget moderne flåtebåter med gode fasiliteter både for folk og for å ta vare på fisk. Det er veldig bra båter og noe helt annet enn de gamle vi hadde.

Romslige forhold

Det siste halve året har selskapet skaffet seg til sammen fem fiskebåter. I tillegg til de tre nye er det blitt hentet inn to brukte båter. Samtidig som nye båter kommer inn blir eldre båter tatt ut av drift. Hansen mener fordelen med de nye båtene først og fremst er forholdene for å ta vare på fisken om bord.

– Vi har gode forhold for å både kunne bløgge og sløye og la fisken få blø ut, som det absolutt bør være på en båt som skal drifte og fiske kvalitetsfisk i dag. Vi har romslig og gode forhold nede i båten for å kunne ta vare på fisken, så alt ligger til rette for å kunne fungere bra, sier han.

Felles dåp

En fjerde båt var også en del av planene, men Hansen kan ikke si noe eksakt om når denne eventuelt vil ankomme. Nå jobber selskapet med å bemanne de to nyeste båtene for å få de i drift rett etter ferien. De håper også å kunne feire flåteoppgraderingen med en markering i august.

– Tre nye båter er en stor begivenhet for oss, og da begynner det å bli på plass med en liten markering. Vi håper på å kunne få til en felles dåp av alle disse båtene i forbindelse med fisk og fotball arrangementet i Senjahopen nå i august, avslutter Hansen.

Oppgradering: I mars i fjor fortalte Johan Arild Hansen om storsatsingen med fire nye fiskebåter. Nå har Berg Fiskeriselskap mottatt tre av båtene. Foto: Vidar Bjørkli