Mandag morgen gjestet overlege Mads Gilbert NRK Troms og Finnmarks radiosending for å snakke om den store skredfaren i Troms, og snøskredene der fire mennesker mistet livet, skriver TV 2.

I programmet kritiserer han også NRK for å ha sendt en promoteringen av dokumentarserien «Eksponert», som handler om friskikjøring, etter Dagsrevyen søndag.

– Dobbeltkommunikasjonen til NRK er ganske slående, sier Gilbert, som er overlege ved akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord-Norge, i programmet, ifølge TV 2.

VG har vært i kontakt med Mads Gilbert, som sier at han ikke har noe mer å tilføye enn det han har sagt til TV 2.

Til kanalen utdyper han kritikken:

– De motsier seg selv voldsomt. I det ene øyeblikket alvorstunge nyheter om betydningen av å følge Varsom sine skredvarsler og unngå all risikoatferd, og samtidig selger de tungt inn et program som viser nettopp den type risikoatferd alle nå prøver å begrense, sier han til TV 2.

Arne Helsingen, TV-sjef i NRK, skriver i en e-post til TV2 at promoteringen nå er stanset:

– Vi ser at «Eksponert»-promoen ikke gir det totale bildet av de kontinuerlige risikovurderingene som gjøres av utøverne i serien. I lys av hendelsene fredag burde ikke denne promoen vært sendt, og vi har nå tatt ut all promoteringen av serien fra sendeplanen med umiddelbar virkning,

Beslutningen ble tatt etter, men ikke på grunn av Gilbert sin kritikk, sier Helsingen. Ifølge ham var det flere enn overlegen som reagerte.