Dette dramatiske bildet er tatt 10. august 1939, da det oppstod brann ved Danielsen-verftet på Finnsnes. Man klarte å redde verftet ved å henge presenninger over taket og nedover veggen, og pøse på med bøtter av vann fra en brønn som lå cirka 20 meter unna.

Disponent C. F. Luhr på TIRB var den som ledet slukningsarbeidet. I forgrunnen på dette bildet ser vi bygget med fotoatelieret til fotograf Reidar Lund, som da var flyttet til området nær Strandgata. Eiere var da Fagerback og Jørgen Jørgensen, som drev elektroforretning — man kan se det står «RADIO» på gavlen.

Som nevnt i et tidligere fotominne, ble også dette bygget rammet av brann året etter, nærmere bestemt den 5. april 1940 — saken stod omtalt i Senjens Blad den 9. april. Etter brannen ble ny elektriskforretning åpnet i Corn O. Sørlis hus i Erling Nilssens vei, senere flyttet til den såkalte Lillegården til Felleskjøpet, der forretningen holdt til fram til 1948, da Jørgen Jørgensen åpnet i nye lokaler på Torget. Hans kompanjong Fagerback var sammen med sønnen Erik flyttet til Lofoten sent i 1940.

Foto: Magnus Sevaldsen, eiet av Jørgensen-familien — all informasjon fra Olav Kjell Westby. Bildetekst: Olaf Øwre