FINNSNES: I disse priskrig-tidene har Folkebladet foretatt en liten pristest på hvilke butikker i nærheten som er billigst på den folkekjære retten taco. Den butikken som stakk av med seieren var Rema 1000, nesten 10 prosent billigere, enn den dyreste i pristesten, var det Rema 1000 som stakk avgårde med seieren. Finnsnes-kjøpsmann Bjørn Åge Bergland, er strålende fornøyd med resultatet.

– «You made my day». Dette er helt glimrende, smiler Bergland da Folkebladet møter testvinneren i butikken.

Turbulent

Etter en turbulent tid for både Rema 1000 regionalt og lokalbutikkene, var dette et kjærkomment resultat for kjøpmannen.

TESTER Journalist Amund Hansen testet vinner-tacoen i fredagslunsjen.

– At noen gjør tester utover de store testene, slik som VG børsen og slikt, det er vi veldig glad for. Dette avdekket det faktum det er slutten på kassalappen som gjelder. Vi skal være best på pris, sier Bergland.

– Hva er ditt forhold til taco?

– Jeg må spise det helst en gang i uken og aller helst fredager. Det er den dagen som er selve taco-kvelden, smiler Berland.

Riktig drikke

For at helgekosen skal bli komplett, er det enkelte som foretrekker øl til maten. Øl-kjenner Marcus Buck ved Universitetet i Tromsø, sier det er noen ølsorter man må holde seg unna når man spiser sterk mat, som taco ofte er.

– Man må passe på at smakene ikke slår hverandre ut. Ipa med sin bitterhet passer ikke til taco. Også mørkt øl, blir helt feil til denne maten, sier Buck.

Det som passer best med taco, er ifølge Buck lyst øl.

– Alt er jo relativt ut i fra hvor godt man krydrer tacoen. Jo mer krydder, jo lysere og lettere må ølen være. Øl som typisk passer er sesong øl. Et eksempel på dette er belgisk sesong, men det sesong kommer i mange varianter. Ellers er Wit og klassisk lagerøl, på norsk kalt pilsner, øl som passer godt til denne matretten. I land som India og Mexico, serveres det bare lyst øl til sterk mat, sier Buck.

SLIK MEKKER DU TACO

  • En taco som vi kjenner den! Oppskrift på klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget. Sjekk at du har fått med deg alt.

  • Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold noen varme i aluminiumsfolie og heng andre på rist når du steker dem til sprø skjell i ovnen på 200 grader i 8–12 min. Stek kjøttdeigen og bland inn krydderoljen.

  • Lag guacamole, salsa, rømmedressing og cheddarsaus. Riv litt ekstra ost og server ved siden av.

  • Legg kjøtt og alle garnityr i separate skåler og tortillas/skjell i kurv. Server. (Kilde: Matprat)

Det er ingen tvil om at kjøpmann Bjørn Åge Bergland er svært fornøyd med den lokale pristesten. Foto: Carina Hansen