Han er videre kritisk til at kommunen ikke har fått noen informasjon om hva konsernet tenker framover.

Nergård er en hjørnestein som har stor betydning, ikke bare for Senjahopen og Berg, men også for Torsken og Lenvik og kommende Senja kommune. Derfor forventer jeg at vi blir informert, sier Jakobsen.

Trykket stemning

Etter onsdagens møte med konsernledelsen hersker det trykket stemning blant de ansatte. Det sier en av de ansatte, som ønsker å være anonym, ved Nergård i Senjahopen til Folkebladet.

– I og med at det er satt i gang en prosess med nedbemanning hersker det veldig usikkerhet for hva som vil skje framover. Vi opplever situasjonen som dramatisk, sier vedkommende.

– Men vi har fryktet at dette kunne skje. Nye eiere har kommet inn, og de er kanskje mest fokusert på trålkvotene som gir størst inntjening. Vi forstår at skal det drives bedrift, så man også tjene penger. Når det går dårlig er man nødt til å gjøre noe. Men man har også et samfunnsansvar å ivareta. De nye eierne har fått hånd om det som samlet er Norges nest største trålkvote. Det forplikter. Mange har bygget og bosatt seg her ute og basert seg på ei framtid med Nergård, sier den ansatte.