Saken kom opp etter at Folkebladet ba Modum kommune om innsyn i når Sverdrup fikk tilbud om jobb og når hun svarte at hun tok den.

Skrev under to dager etter

Dette har kommet fram ut fra opplysninger fra Modum kommune og ut fra avtalen mellom Sverdrup og Dyrøy kommune:

• Modum kommune sendte jobbtilbudet til Sverdrup 24. oktober.

• Sverdrup og Dyrøy-ordfører Marit Alvig Espenes undertegnet avtalen om sluttpakken 26. oktober.

• Erla Sverdrup svarte 27. oktober at hun takket ja til stillingen som personalsjef i Modum kommune.

Om Sverdrup 26. oktober kjente til at hun ville få jobbtilbud fra Modum kommune er etter det Folkebladet erfarer premissene for avtalen med Dyrøy kommune endret. Det kan bety at det blir en «omkamp» om sluttavtalen.

Vil finne ut av saken

Folkebladet spør ordfører Marit Alvig Espenes (Ap) om premissene for avtalen endres om Sverdrup visste at hun fikk jobben i Modum.

– Det er i hvert fall interessante opplysninger. Jeg er for så vidt kjent med dette fra før og har også en intensjon om å finne ut bakgrunn for det, sier hun.

– Bruker kommunen advokat i saken?

– Vi bruker juridisk hjelp i saken. Men for meg er det vanskelig å gi kommentarer så lenge dette er en pågående sak, sier hun.

– Dette har vel blitt en sak der befolkninga nå har rett til å vite mer om hva som skjer?

– Jeg har stor forståelse for at folk er opptatt av denne saken. Men formannskapet har gjort de grepene som de mente var nødvendig. Men jeg kan ikke kommentere hva som har skjedd under forhandlingene, men resultatet er jo blitt kjent, sier hun.

Fremkommet opplysninger

– Hvorfor var ikke avkorting med i avtalen, at om hun fikk en annen jobb så skulle utbetalingene fra Dyrøy stoppes?

– Som sagt så kan ikke jeg kommentere hva som ble sagt i forhandlingene. Men det er klart at her er det flere ulike forhold som er blitt vurdert. Men nå forholder jeg meg til at det har fremkommet opplysninger som ikke var kjent da avtalen ble inngått. Og det betyr at vi fortsatt jobber med saken, sier Alvig Espenes.

Vil ikke kommentere

Sverdrup har takket nei til å kommentere saken, men har sendt Folkebladet tekstmelding der hun skriver at avtalen med Dyrøy kommune ble utarbeidet på ettermiddagen 20. oktober og at hun på det tidspunktet ikke hadde tilbud om annen jobb. Folkebladet svarer henne med å sende et bilde av avtalen der det kommer fram at den ble signert 26. oktober, to dager etter at jobbtilbudet ble sendt fra Modum kommune. Sverdrup bekrefter da at dette er riktig.

– Avtalen ble utarbeidet fredag den 20.10 signering den 26.10, skriver hun.

Lønn som statsministeren

Avtalen hun har med Dyrøy kommune på etterbetaling med ei årslønn på 850.000 kroner betyr at Sverdrup kan heve lønn på omkring 1,6 millioner kroner i halvannet år fremover. Til sammenligning har statsministeren i Norge ei årslønn på 1.631.346 kroner. Folkebladet tok saken opp med Anne Larsen (Ap) i kontrollutvalget i Dyrøy kommune.

– Jeg skal ta dette opp med leder av utvalget, Per Gunnar Chruickshank. Jeg forlanger at denne saken blir behandlet og belyst i utvalget. Dette er jo snakk om våres penger, sier hun.

At kommunen får disse «ekstrautgiftene» svir i en tynnslitt kommuneøkonomi. I saksfremlegget i budsjettet skriver fungerende rådmann Øystein Rørslett: « Kommunens politiske og administrative ledelse står foran betydelige utfordringer for å gjenopprette kommunens økonomiske stilling og en stabil driftssituasjon».