FINNSNES: Krister Viken, som i en årrekke har booket inn profilerte band og artister både til Finnsnes i Fest og andre store arrangementer på Finnsnes, er litt overrasket over at ikke flere benytter seg av muligheten til å sikre seg rimeligere konsertopplevelser under sommerens Finnsnes i Fest.

– Kan spare

– Det vi snakker om her er helge- og dagspass. Hvis man benytter seg av disse tilbudene kan man spare en god del penger. Samtidig vil jeg ikke klage på responsen. På denne tiden før Finnsnes i Fest i fjor var det solgt 35 helge- og dagspass, mens vi nå har solgt omlag 100, sier Viken, som minner om at man ikke bør vente for lenge med dette.

– Fristen til å sikre seg helge- og dagspass er satt til 31. januar, så det er altså ikke så mange dagene igjen før det løpet er kjørt.

Seriøs aktør

– Har dere fått noen tilbakemeldinger på årets sceneprogram?

– Du har lang erfaring med å booke kjente band og artister. Er det vanskelig å få slike størrelser til Finnsnes?

– Det kommer jo i stor grad an på hvordan man som arrangør opptrer overfor artistene og deres management. Her er det avgjørende at man ikke bare fremstår, men også er en seriøs aktør på dette feltet. En såpass liten detalj som hva man henter dem med har også betydning. Jeg har selv opplevd hvordan festivaldongen vår med Finnsnes i Fest-logoen på gjør inntrykk på dem. Vår jobb er ta vare på dem så godt vi kan, og om ønskelig også ta dem med på en sightseeingtur i området. Kort sagt opptre ryddig og redelig på alle hold.

Går for Ringveien

– Har dere bestemt dere for å legge hovedscenen til samme sted som i fjor?

– Ja, vi går for parkeringsplassen ved Ringveien, som jeg syntes fungerte utmerket som festivalarena i fjor. Denne plassen har også den fordelen at den har store utvidelesmuligheter. I fjor tok vi bare i bruk noe av plassen som finnes der, men det er mye mer å gå på. Vi er klar over at en del forsatt sverger til Storgata, men der er det rett og slett ikke plass til en så stor rigg som vi trenger.

– Hvem topper etter din mening årets program?

Folkefest

Krister Viken mener at bredden i programmet er stort, og trekker blant annet fram Eva & The Heartmaker, Sondre Justad og Zoo.

– Eva & The Heartmaker er jo foruten å være særdeles dyktige også en duo som har en klar lokal profil, da Thomas Stenersen er fra Andslimoen. Zoo er på sin side det vi kanskje kan kalle det innslaget med størst innslag av nostalgi i årets festuke. Så her ligger det an til en stor allsangfaktor når de mange hitene deres bringes ut til folket.

– Været kan vi ikke gjøre så mye med, det er vanskelig å booke godvær, fastslår han.

Bookingansvarlig Krister Viken mener at Hellbillies er blant headlinerne i årets Finnsnes i Fest, men sier at man må være ekstremt tidlig ute hvis man skal få slike band til et arrangement som Finnsnes i fest. Foto: Birger Caspersen
Eva & The Heartmaker.
Krister Viken har lang erfaring med å booke store artiser. Foto: Eirik Dahl