Det er tredje året at Næringshagen Midt-Troms sammen med Forsvarsbygg inviterer til orienteringsmøte. På møtet la Forsvarsbygg frem drift- og vedlikeholdsavtaler innen bygg og anlegg for perioden 2022–2023 — og prosjektene varierte fra små vedlikeholdsoppdrag til større rammeavtaler. Møtet ble avholdt først i Kunnskapsparken på Finnsnes og i Synergiparken på Bardufoss senere på dagen.

Forsvarsbygg har ansvar for drift og utvikling av eiendommer og bygg innen forsvarssektoren, og representerer også et betydelig kjøp av produkter og tjenester og muligheter for næringslivet i regionen.

Vil opprette kontakt

Forretningsutvikler i Næringshagen Midt-Troms, Jan-Terje Jakobsen, forteller at hensikten fra Næringshagen er å bringe lokale bedrifter i kontakt med offentlige tilbydere, i dette tilfellet Forsvarsbygg, slik at næringslivet er i stand til å være med på å konkurrere.

– Derfor har vi i dag invitert nokså bredt både i Senja og i Målselv — næringslivet som vi kjenner i området, næringsavdelingene i kommunene og næringsforeninger, slik at de blir forberedt på både små og store anskaffelser som kommer fra Forsvarsbygg, sier Jakobsen.

Han forteller at de også forsøker å få Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) med på lignende orienteringer.

– De er en betydelig aktør i Troms og Finnmark med tanke på anskaffelser og kjøp av varer og tjenester, men er ganske rigget inn mot landsdekkende avtaler og det har vært vanskelig for lokale leverandører å nå inn. Så det er det vi tenker at vi kan bidra med, forklarer Jakobsen.

– Vi tenker også at vi i fremtiden vil relatere oss sørover mot Ofoten-området slik at vi ikke bare snevrer oss inn mot Midt-Troms.

Opptatt av lokale leverandører og entreprenører

Det var regional innkjøpsrådgiver i Forsvarsbygg, Mona Kristin Fagereng og prosjektleder i tidlig fase, avdeling prosjekt og utvikling, Hege Leiknes, som orienterte om de pågående og kommende prosjektene.

– Vi har en del driftsteknikere og driftsplanleggere selv, men vi er helt avhengige av det lokale leverandørmarkedet. Når det er snakk om større vedlikeholds eller driftsprosjekter, er vi helt avhengige av rammeavtale-leverandøreren våre. Vi trenger leverandørkompetanse på veldig mye av det vi leverer til Forsvaret, sier Fagereng.

– Så vi er veldig opptatt av og er veldig glad når det er lokale leverandører involvert i våre prosjekter — da er tilstedeværelsen og hjertet på riktig plass.

Det er prosjektleder Leiknes enig i.

– Vi ønsker å kjenne de som skal levere til oss — også når rammeavtalene er landsdekkende, men med en lokalavdeling. Da er det lokalavdelingen vi forholder oss til, sier Leiknes.

SKAL BYGGES OM: Et av de planlagte prosjektene Forsvarsbygg kunne orientere om, er nybygg for eiendomsforvaltning på Bardufoss. Her skal et bygg bygges om fra verksted, bygge nytt verksted, kontorbygg, carport og parkeringsplass og asfalt. Foto: Ida Larsen

Dette er noen av prosjektene Forsvarsbygg planlegger i Midt-Troms:

  • Vedlikehold av skytebaner på Setermoen skytefelt

  • Utvendig rehabilitering av sykestue på Skjold

  • Lager og kontor i Sørreisa

  • Nye boliger i Vilje boligfelt i Heggelia

  • Fornyelse av Brinken boligfelt på Setermoen

  • Renovering av leiligheter i Rustadbakken i Målselv

  • Renovering av kaserne på Setermoen

  • Rammeavtaler i forbindelse med alliert trening/øvelser i 2022–2024