Folkebladet har skrevet at salget av avisa til russen ved Senja videregående skole i Finnfjordbotn ble stoppet etter at det kom inn to anmeldelser tirsdag.

– Påtaleansvarlig i saka vil nå vurdere jussen i det de to fornærmede opplever som krenkende. Vi må avgjøre om det er rimelig grunn til å etterforske saka videre og om dette kan være straffbart. Jeg har ikke fått svar på den vurderingen ennå, sier regionlensmann Arnold Nilsen til Nordlys.

Omtalt

Avisa har også snakket med en av de som ble omtalt i russeavisa Botn-paradiset. Hun forteller at omtalen av henne var svært sjokkerende. Hun er ikke av de som har anmeldt forholdet.

Da avisa kom ut tirsdag, oppdaget hun at svært personlig informasjon om henne var omtalt. Det var også brukt personlige bilder, som var publisert uten hennes godkjennelse.

– Løp gråtende hjem

Hun forteller at det var flere ved skolen som reagerte på innholdet i russeavisa.

– Folk løp gråtende hjem da de oppdaget hva som sto der. Det er egentlig helt sykt, det som er gjort. De har brettet ut folks privatliv i en offentlig avis. Mange er lei seg og føler at de har fått ryktet sitt ødelagt, sier jenta til Nordlys.

Rektor Stein-Erik Svendsen ved Senja videregående skole, sier at skolen ikke har ansvar for russeavisen, som er noe avgangselevene lager på sin egen fritid, men at skolen imidlertid har et ansvar for å følge opp elevene som opplever seg trakassert.

– Vi har en omsorgsplikt etter opplæringsloven. Nå har russen selv valgt å trekke avisen og stoppe salget. Det synes jeg er veldig bra, sier Svendsen til avisa.

Salget av russeavisa ble stoppet etter knappe to timer. Foto: Stian Jakobsen