Fremskrittspartiets programkomité vil åpne for at homofile skal få adoptere. Komiteen vil også at partiet skal stoppe arbeidet for å fjerne ekteskapsloven.

Dette er toner og takter stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen er særdeles lite glad for.

– Jeg synes det er litt trist. Frp har alltid hatt en verdiholdning i bunnen som har skilt seg fra de andre partiene. Nå virker det som vi prøver å bli litt for like de andre partiene, sier Per-Willy Amundsen til VG Nett.Til dette kommenterer Kari Kjønaas Kjos i Frps programkomité:

– Frp har et ønske om at vi skal behandle alle mennesker likt. Derfor fjerner vi formuleringer i programmet som ikke fremmer likebehandling og likeverd.Det vil Amundsen ikke ha noe av. Han frykter splittelse i partiet.

– Dersom denne debatten når landsmøtet igjen, tror jeg det blir en veldig tøff og opprivende debatt. Jeg hadde håpet at programkomiteen var klok nok til å styre unna denne saken, for det er ikke et fokus vi trenger nå. Vi er ikke tjent med en opprivende strid, sier han.Kjos tror også at saken kan bli vanskelig.– Denne saken er veldig vanskelig for noen i partiet, og det er viktig for andre å løfte den opp. Vi kan ikke la være å snakke om den av den grunn, vi må debattere og votere og la flertallet avgjøre. Jeg håper medlemmene som ønsker det nå benytter anledningen til å få til en god debatt, uten at vi havner i skyttergravene, sier hun til VG Nett.