– Det er 18. gangen vi arrangerer Rostavannspilken og vi har aldri hatt en slik deltagelse. Det er nesten utrolig at 509 voksne og 179 barn, til sammen 688 stiller opp.

I fjor hadde vi også en ny rekord, men den var på 490 barn og voksne. Jeg vet ikke hva det kommer av, men har en misstanke om at det kan skyldes to ting, premiene og den nye måten vinneren av hovedpremien kåres på, kan Stig Gamnes, en av lederne i arrangementet opplyse.

Sol og klar himmel

Rostavannspilken gikk av stabelen på Rostavannet på skjærtorsdag. Og mens påskeværet var heller trist i kyststrøkene, var det sol og klar himmel der. Toppremiene i årets konkurranse var to aluminiumsbåter med påhengsmotor.

Tidligere har det vært slik at den største premien gikk til den som fikk den største fisken, men da den var på skarve 17 gram(!) i fjor, valgte man en annen løsning i år.

Ivrig

Hovedpremien, den største båten til en verdi på omkring 58.000 kroner ble trukket på startnummerne som deltagerne fikk når de meldte seg på. Dermed stilte alle likt, enten de hadde fiskelykke eller ikke.

Ivrig fisker Tommy Hansen fra Malangen var den av de voksne som fikk den største fisken. Den var på 315 gram og det gav han en aluminiumsbåt med påhengsmotor til en verdi av 33.000 kroner.

Hanne Øverås var den av barna som fikk den største fisken og 5.000 kroner i premie med en fisk på 429 gram. Hovedpremien var det Ruth Lundvoll fra Balsfjord som stakk av med.

(Folkebladet.no)