Det gjør 2022 til et rekordår for buss, hurtigbåt og ferge i Troms.

«Til tross for at de første månedene fortsatt var preget av smitteverntiltak ble 2022 et virkelig rekordår for buss i Troms med 23,5 prosent vekst og 14,9 millioner bussreiser i hele fylket», opplyser Troms fylkestrafikk i ei pressemelding fredag.

– Det er veldig gledelig å se at folk har funnet tilbake til bussen. Ikke bare ser vi en vekst i byene, men også på region- og distriktlinjene våre registreres det flere reiser, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

I Midt-Troms blde det foretatt 1.065.694 reiser med buss, som er ei økning på 20,6 prosent fra året før.

Vekst i nullutslippskjøretøy

Totalt er det 28 prosent vekst for hurtigbåt i 2022 i forhold til 2021, og særlig på linje 2 mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad. Linje 2 hadde en økning på 36,9 prosent flere reiser i forhold til 2021.

Totalt ble det registrert 745.580 kjøretøy på fergesambandene i Troms i løpet 2022. Andelen nullslippkjøretøy har økt med 43,7 prosent fra 2021 til 2022 og utgjør 7,3 prosent av alle kjøretøyer om bord på ferger i fylket.

– Det er veldig godt å se at flere reiser kollektivt og at vi også ser vekst i nullutslippskjøretøy om bord. Det er viktig for våre klimaambisjoner og at vi skal nå våre klimamål, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Digitalt

– En positiv sideeffekt av pandemien er at de digitale tjenestene blir mer populære, både med tanke på reiseinformasjon og billettkjøp, skriver Troms fylkestrafikk.

Før pandemien var halvparten av omsetningen i Troms kjøp via betalings- app. I løpet av pandemien har antall digitale billettkjøp økt. Nå er nærmere 70 prosent av alle billetter for buss og hurtigbåt kjøpt i Troms Billett-appen.