FINNSNES: Kommunestyret skulle avgjøre hvorvidt Berglia barnehage skulle bestå eller ikke.

Men så kom det et utsettelsesforslag til Bjørn Richard Pedersen (Sp). Utsettelsen begrunnes i den nye informasjonen med en klausul som har kommet på bordet for noen dager siden.

Klausulen går ut på at Refa i 1973 ga tomta til Berglia barnehage under forutsetning at det skulle bygges og drive barnehage der.

I tilfelle annen bruk, skal da eiendommen overføres vederlagsfritt tilbake til den originale formen.

Folkebladet-TV: Se direktesendinga fra demonstrasjonen i reprise

Sendes tilbake

Forslaget går ut på at man ønsker at saka om barnehagekapasiteten i Finnsnes sentrum skal sendes tilbake til utvalg for oppvekst og kultur for behandling 3. november.

– Vi ber rådmannen i så fall utrede: Betydningen av lokaliteten geografisk i forhold til flyktninger med både praktiske og økonomiske hensyn som transport, mulige tiltak ved skogen samt se på kapasitet og økonomisk effekt av å legge ned eksempelvis én avdeling, sa Pedersen.

- Vi ønsker også å se på konsekvenser av ferdigstilling av barnehagen på Gibostad, med tanke på kapasiteten i sentrumsbarnehage. Vi ønsker også å se på muligheten for endret bruk av Øvre Hamna.

Uenig

Han sa videre at man samtidig ber rådmannen å starte jobben med å fjerne heftelsen ved eiendommen til Berglia Barnehage.

Jasmin Agovic Nordås (Venstre) er vikke enig i begrunnelse på hvorfor det ønskes at saken utsettelse.

– Vi skal ta vare på barnas beste. At det kommer noe nytt i ettertid, er ikke akseptabelt. Dersom saken utsettes må barn, foreldre og ansatte leve i uvisshet. Jeg er imot at saken utsettes, sa han.

Så ble det stemt over utsettelsesforslaget. Resultatet ble jevne 16 mot 15 stemmer for utsettelse. Det betyr at saken blir utsatt til 3. november i utvalg for oppvekst og kultur.

Det ble også vedtatt at man starter jobben med å fjerne klausulen ved eiendommen til Berglia Barnehage.

En klausul fra 1973 knyttet til Berglia barnehage gjorde at barnehagesaka ble utsatt torsdag. Foto: Christian Andre Unosen