For landet som helhet var månedstemperaturen i oktober èn grad under normalen. Kaldest var det i fjellet i Sør-Norge med et avvik på henimot fire grader under normalen. Størst positivt temperaturavvik fikk Nord- Troms og Finnmark med 1,5 til 2 grader over normalen, skriver Harstad Tidende.

Kaldere også hos oss

Også i Troms var månedstemperaturen 0,5 til 2,0 grader under normalen.

Men bare kald var måneden ikke. Den 3. oktober var det målt 12,5 grader.

Månedsnedbøren for Norge var svært nær normalen. Våtest var det i deler av Finnmark med dobbelt så mye som det normale.

I vår region var oktober tørrere enn normalt. Jo lenger vest, jo tørrere.

Rundt null

Etter to "varme" dager mandag og tirsdag, kommer sludd og snø igjen. Men temperaturen ventes å bli liggende rundt null fra onsdag og ut langtidsperioden.

Værvarselet for den nærmeste tiden forteller om sørvestlig frisk bris mandag. Sludd og snø, men som regn på kysten. Mandag kveld sørlig liten kuling utsatte steder og avtagende nedbør.

Tirsdag sørøstlig frisk bris, på formiddagen økende til stiv kuling utsatte steder. Delvis skyet oppholdsvær.

Onsdag sørøstlig stedvis frisk bris. Stort sett oppholdsvær. Om kvelden nordvestlig til dels kuling. Sludd- og snøbyger, til dels regn på kysten. Stigende temperatur.

Torsdag og fredag nordvestlig vind, kuling på kysten. Bygevær, mest som sludd- og snø, av og til regn på kysten. Etter hvert fallende temperatur i Troms.

Den kommende helga vil det mest sannsynlig bli minkende vind og bygevirksomhet i Troms, men lørdag fortsatt vestlig kuling på kysten. Ellers sør eller sørøst vind, til dels kuling på kysten og andre utsatte steder.