I dag jobber 39-åringen som avdelingsleder/undervisningsinspektør ved Silsand barneskole. Kommunalsjef i Lenvik, Rune Hoholm, forteller at det til slutt stod mellom to kandidater.

- Vi hadde innstilt to av søkerne til stillingen. Geir Indahl som nummer én og Berit Nymo som nummer to.

Nymo er i dag rektor ved Kårvik skole.

- Når man innstiller to, betyr det at man anser de begge som meget sterke kandidater. Det var svært mange gode søkere og alle seks var godt kvalifisert, forteller Hoholm.

Disse seks har søkt på ledig rektorstilling Seks har søkt på rektorstillinga ved Finnsnes ungdomsskole. - Spennende

Ifølge kommunalsjefen kreves det mangt for å være rektor ved én av regionens største skoler.

- Man må kunne en del om faget man skal lede, samt ha erfaring fra ledelse fra tidligere. Vi ønsket også at den nyansatte skulle ha lederutdanning, for resultatene må man skape gjennom andre, forteller kommunalsjefen.

Geir Indahl har jobbet som inspektør ved Silsand barneskole i fem år, og ser fram til å ta fatt på Finnsnes ungdomsskole som rektor.

- Det blir veldig spennende. Jeg kommer fra en skole med cirka like mange elever og ansatte, forteller han.

Han gleder seg til å være med å utvikle ungdomsskolen videre i samråd med ansatte, elever og foreldre.

Populær stilling

- Det var mange kvalifiserte søkere om beinet. Hva tenker du om det?

- Dette er en av de viktigste lederstillingene i kommunen, så jeg har stor forståelse for at den var populær, sier han.

Den formelle datoen for oppstart er satt til 1. september, men i en overgangsperiode vil han være fleksibel og delta i skoleoppstarten ved begge skolene.

- Hva blir den største forskjellen, tror du?

- Den største forskjellen er nok at ungdomsskolen har karakterordning. Det blir mye mer konkret i forhold til vurderingen av elevene. Som leder er det imidlertid de samme personal,- økonomi og fagutfordringene som ellers, men på en litt annen måte, sier Indahl.

SLUTTET Geir Indahl tar over for Berit Gillebo som flytter til Ungarn. Foto: Christian A. Unosen

Fornøyd

Kommunalsjef Hoholm er ikke bare fornøyd med søkerne, men også glad for at Indahl takket ja.

- Det har ikke vært så mange søkere til lederstillinger i grunnskolen tidligere. Derfor er vi veldig glad for at denne gagnet såpass sterk konkurranse, forteller han.

Det var tidligere i mai det ble kjent at Berit Gillebo hadde sagt opp sin stilling som rektor ved ungdomsskolen. Gillebo startet i jobben høsten 2012, da ved den gamle ungdomsskolen. Hun sa opp stillinga fordi hun sammen med familien skal flytte til Ungarn i fire år.

Geir Indahl er den nye rektoren ved Finnsnes ungdomsskole. Den offisielle datoen for oppstart er 1. september. I dag er Indhal inspektør ved Silsand Barneskole. Foto: Privat