Seniorforskeren Jacob Høiglit ved Fredsforskningsinstituttet PRIO mener Line Miriam Sandbergs statusoppdatering er full av feilinformasjon og gir et skjevt bilde av muslimer.

Det var andre pinsedag at Sandberg langet ut en rekke kraftsalver rettet mot muslimer på sin egen facebookprofil. Hun skriver blant annet:

- Hvorfor rømmer alle fra muslimske land? Hvorfor vil ikke muslimene bo i muslimske land og kjempe der, for sin religion sammen med sine brødre og søstre? Hvorfor er de i mot likeverd, demokrati, frihet og ytringsfrihet? Hvorfor flykter de fra sine land til land med vestlige verdier og tankegods som mange av de hater og ser ned på? Hvorfor vil de ikke ta imot friheten, vårt demokrati, likeverdet og våre verdisyn? Hvorfor er det ikke flere av de som kaster tvangen, sjalet og en kultur som stoppet sin utvikling for flere hundre år siden? Hvorfor fortsetter noen av dem å spre frykt og hat, terror og galskap som de faktisk har flyktet fra?

- Tullete

Seniorforskeren sier overfor NRK Troms at det ofte er slik at jo mindre man vet om et tema, jo sterkere meninger har man.

Han mener utspillet til Sandberg er tullete.

– Folk flykter fra alle land der det er krig og farlige situasjoner, så det er tullete å si at det har med en spesiell religion eller etnisk gruppe og gjøre. Å kreve at de skulle bli igjen i landene og la seg drepe er jo helt meningsløst, sier han til kanalen.

Sandberg ønsker ikke svare på kritikken overfor NRK Troms. Nå er statusen, ifølge kanalen, ikke lenger synlig for offentligheten, men kun for politikerens vel 3.000 «venner»